Video Bucureştenii au stat cu miile la coadă pentru a savura cei mai buni mici, chiar dacă unul singur costa 8 lei. Care sunt secretele micilor perfecţi
Micii cu piersici sau cu trufe au fost vedete la un festival gastronomic din Bucureşti. Oamenii au venit cu miile şi au stat la coadă să mănânce carnea friptă pe grătar, chiar dacă un mic costa opt lei. Bonus, bucătarii le-au dezvăluit secrete savuroase: de câte ori trebuie întorşi micii şi la ce temperatură este bine să îi perpelim.
Grătarele au sfârâit toată ziua la festivalul dedicat micilor, organizat la Bucureşti. Maeştrii grătarului au împărtăşit reţete pentru pofticioşi. "Atenţie mare la temperatura la care lucrăm: 270-300 de grade la suprafaţa grătarului. La preparare sunt două tipuri de carne pe care le folosim. 50% carne de vită, 50% carne de porc, se adaugă şi o cantitate de grăsime", a declarat Nicu Troncea, bucătar.
Mii de vizitatori au venit la marele eveniment dedicat micilor
Care sunt secretele micilor perfecţi? Răspunsurile au venit de la Sandu Cocoşatu, o adevărată legendă a restaurantelor din Bucureşti. Prepară mici de aproape 50 de ani. "Întoarcem micul de trei ori şi după ce el a prins puţină culoare atunci începem şi-l plimbăm, îi facem un dans al lui care îi dă o coacere în interior, lent şi atunci îi dă o savoare ieşită din comun pentru că rămâne tot mustul acela în el. În momentul în care l-am atins trebuie să danseze, să joace pe grătar, atunci e micul cu adevărat făcut", a declarat Sandu "Cocoşatu", bucatar. La festival şi-au făcut loc şi mici ...reinterpretaţi.
Mii de vizitatori au venit la marele eveniment dedicat micilor. De la o astfel de petrecere nu puteau lipsi nici lăutarii, care au dat un plus de savoare micilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰