Antena Meniu Search
x

Capitala îşi schimbă faţadele! Bucureştenii scapă de cheltuiala pentru renovarea blocurilor în care locuiesc

Primăria Capitalei va reabilita faţadele clădirilor degradate, dar cu o condiţie. Banii vor fi recuperaţi de la locatari în următorii zece ani.

Vezi și

Primăria Capitalei va reabilita faţadele clădirilor degradate, dar cu o condiţie. Banii vor fi recuperaţi de la locatari în următorii zece ani. Proiectul a fost votat astăzi în şedinţa de Consiliu.

Potrivit proiectului, nu intră în această categorie clădirile din clasa I de risc seismic şi clădirile reabilitate termic sau în curs de reabilitare. Toate celelalte imobile care au nevoie de renovare, vor fi renovate. Asta presupune tot, de la repararea sau refacerea zidăriei, a pereţilor exteriori, a balcoanelor sau a finisajelor. 

Concret, Primaria Municipiului Bucuresti va suporta din bani proprii lucrarile pentru locuitori, iar acestia în urmatorii 10 ani, vor inapoia practic banii Primăriei, prin rate egale in fiecare lună. Iar daca nu vor respecta termenele legale, vor fi penalizaţi. 

Lucrările ar putea începe de anul viitor, pentru că mai întâi trebuie facuă inventarierea şi expertiza specialiştilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Capitala îşi schimbă faţadele! Bucureştenii scapă de cheltuiala pentru renovarea blocurilor în care locuiesc