Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul a început să prindă viaţă şi noaptea, iar taximetriştii au din nou clienţi: "Sunt foarte mulţi, vin toţi grămadă"

Viaţa de taximetrist de noapte revine uşor-uşor la normal. Sunt din ce în ce mai multe comenzi la fiecare sfârşit de săptămână, când tinerii petrec la terasele şi restaurantele deschise până la miezul nopţii. Reprezentanţii aplicaţiilor de ridesharing spun că odată cu relaxarea măsurilor, numărul curselor a crescut cu 45 la sută. 

de Alexandra Bucuroiu

la 05.06.2021, 09:13

Vezi și

Cel mai vânat loc de taximetrişti este în apropierea Centrului Vechi. De aici vin cele mai multe comenzi în fiecare noapte, exact ca înainte de pandemie. Peste douăzeci de maşini aşteptau aseară la rând să preia clienţi. Iar zecile de tineri care plecau de la terase nu i-au ocolit pe taximetrişti. "Clienţi sunt foarte mulţi, pe stradă până la 4 dimineaţa, există. De multe ori nu avem timp să îi ducem", mărturiseşte un taximetrist.

Mihai este taximetrist şi spune că la sfârşit de săptămână sunt cei mai mulţi clienţi. Stă la muncă chiar şi până la cinci dimineaţa:"Vin toţi grămadă, ducem două trei curse când ne întoarcem se eliberează, dar mai ies mai târziu din cazinouri, mai sunt ospătarii, barmanii, bucătărese".

În pandemie, comenzile au scăzut şi cu 70 la sută. Pentru că nu mai făceau bani, unii taximetrişti preferau să rămână acasă. "În perioada aceia de restricţii în care trebuia să ieşim cu declaraţie, eu personal seara nu mai ieşeam efectiv nu aveam pe cine să iau, mai ieşea în schimb tatăl meu care dacă făcea două, trei curse în decurs de şase ore era bine", spune Alexandru Badea, taximetrist.

Bucureştiul a început să prindă viaţă şi noaptea

Pe acelaşi subiect

Odată cu ridicarea restricţiilor, din 15 mai, Bucureştiul a început să prindă viaţă şi noaptea, iar încasările au crescut. "În ultimele două săptămâni, cursele noastre au crescut cu 45% şi ne aşteptam ca acestea să continuă să crească. În ultimele două săptămâni, cursele noastre au crescut cu 45% şi ne aşteptam ca acestea să continuă să crească", a declarat Lennart Zipfel - CEO FREENOW Romania.

Iar asta se vede cel mai bine după închiderea teraselor şi restaurantelor.

Reprezentanţii unei companii de ridesharing mizează pe vaccinare pentru ca totul să fie ca înainte. "Odată ce situaţia va deveni la normal şi majoritatea şoferilor FREE NOW vor fi vaccinaţi şi se vor întoarce la muncă, noi vom putea să oferim din nou un transport rapid şi accesibil în România", explică Lennart Zipfel.

Timp de trei luni de zile, o aplicaţie de ridesharing a oferit curse gratuite tuturor pasagerilor care mergeau sau se întorceau de la centrele de vaccinare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Bucureştiul a început să prindă viaţă şi noaptea, iar taximetriştii au din nou clienţi: "Sunt foarte mulţi, vin toţi grămadă"