Antena Meniu Search
x

Video Bucureştiul, la un pas de relaxarea restricţiilor

Pentru prima dată după 3 luni, bucureştenii s-ar putea bucura de o uşoară relaxare a restricţiilor. Este deja a doua zi la rând când incidenţa cazurilor de coronavirus este mai mică de trei la mie. Dacă situaţia se menţine şi mâine, în weekend s-ar putea redeschide restaurantele la interior. La fel şi teatrele, cinematografele sau sălile de jocuri de noroc.

de Redactia Observator

la 21.01.2021, 21:16

Vezi și

Frigul de pe terasele bucureştene ar putea fi schimbat pe căldura din interiorul localurilor în scurt timp. 

După trei luni de servit exclusiv pe terase, proprietarii de localuri abia aşteaptă o veste bună.

Radu Dumitrescu - proprietar restaurante: "Am început deja pregătirile, din acest motiv suntem aici în restaurant. Pentru a începe curăţenia şi prepararea mâncării pentru marea redeschidere. Suntem 100% optimişti, ne-am săturat să fim pesimişti. Va fi ca şi cum am deschide de la 0. Poate şi mai greu că ne prinde fără finanţe"

Liber la cinema şi jocurile de noroc

Îşi deschid uşile şi sălile de spectacole, de cinema şi cele de jocuri de noroc. Însă vor putea funcţiona doar la o treime din capacitate. 

Mirona Radu - coordonator cinema: "Sala are 303 locuri, aşadar chiar şi la o deschidere la 30% din capacitate, ar însemna 100 de locuri ceea ce este foarte bine. Ne aşteptăm oricum ca începutul să fie destul de greu".

Pe unii chiar i-a luat prin surpindere scăderea numărului de cazuri din Bucureşti. 

Odeta Nestor - preşedinte AOJND: "Şi pe operatorii de jocuri de noroc i-a luat prin surpindere şi salutăm decizia guvernanţilor. Jucătorii sunt nerăbdători pentru a intra în normalitate". 

Atât de nerăbdători încât mulţi erau deja de dimineaţă în faţa caselor de pariuri, deşi au găsit lacătul pe uşă.   

Primarul Capitalei îndeamnă la prudenţă: "Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricțiile și, în același timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureștenii (inclusiv oamenii din domeniul educației, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate și trebuie să ne străduim să oferim asta".

La un pas de scenariul galben

Pentru ca din scenariul roşu să trecem la cel galben, incidenţa cazurilor de coronavirus trebuie să se menţină cel puţin 72 de ore sub 3 la mia de locuitori. 

Comitetul pentru situaţii de urgenţă se va întruni mâine, iar în cazul în care incidenţa va rămâne în continuare sub 3 la mia de locuitori, atunci toate măsurile de relaxare vor intra în vigoare în noaptea de sâmbătă spre duminică. 

Bucureştiul nu scapă de carantina de pe timpul nopţii. Iar magazinele se vor închide tot la ora 21. Dacă incidenţa rămâne sub 3 la mie, din semestrul doi elevii s-ar putea întoarce în bănci, pe scenariul galben. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bucureştiul, la un pas de relaxarea restricţiilor