Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Rute alternative, după ce bulgarii s-au apucat să repare podul Giurgiu - Ruse. Lucrările durează doi ani

După Valea Oltului, un alt drum spre vacanțe ne este închis. De mâine intră în reparații podul care leagă Giurgiu de Ruse. Iar lucrările vor dura aproape doi ani. Nu doar șoferii sunt nemulțumiți de perioada aleasă pentru reparații ci şi oficialii români.

de Bogdan Dinu

la 09.07.2024 , 21:11

De mâine dimineață începe reabilitarea pe Podul Prieteniei și cel mai probabil calvarul pentru turiştii români care au în plan să ajungă în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Vecinii de peste Dunăre încep lucrările la jumătatea sezonului estival, dar nu le vor termina nici vara viitoare.

"Lucrările vor dura aproximativ 730 de zile. Pe perioada reparațiilor, circulația se va desfășura alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat", spune Raluca Stan, Poliția de Frontieră.

Rutele alternative pentru cât vor dura reparaţiile la podul Giurgiu-Ruse

Vezi și

Cu toate că podul nu se închide complet, nimeni nu poate estima care vor fi timpii de așteptare. Şoferii au şi nu au opţiuni

Pe acelaşi subiect

Luăm exemplul unui șofer care pleacă din Bucuresti cu destinația Thassos. De maine sunt doua variante pe care le va putea lua in calcul. Fie alege drumul clasic, pe podul Giurgiu-Ruse, dar își asuma ca va avea de așteptat in coloana. Fie alege un alt punct de trecere, dar la traseu se adauga cel putin 300 de kilometri.

Ca rute alternative ar fi în Dolj, punctul de trecere de la Calafat-Vidin, în Constanța Negru Vodă sau punctul Silistra-Ostrov în Călărași. Şi bacul poate fi o soluție, pe la Zimnicea și Bechet.

De la Zimnicea, trecerea graniței cu bacul se face de la ora 6 dimineața și până aproape de miezul nopții. Pentru o mașină, prețul este de 65 de lei, iar pentru un pasager de 5 lei.

Nici ministrul Transporturilor nu e incantat de decizia bulgarilor. Mai ales că în aceasta perioada soferii au de trecut un hop si la noi: Valea Oltului este inchisa timp de o lună.

"Nu e partea română cea care a decis. Sunt lucrări pe malul bulgar. Bulgarii fac aceste lucrări, ne-au înștiințat. Am încercat să avem dialoguri. Nu s-a găsit înțelegere, au dorit neapărat să înceapă aceste lucrări în această vară. E pe partea lor, e dreptul lor până la urmă. Eu aș fi făcut un pic altfel", spune Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

În prima etapă, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria. Ulterior muncitorii se vor muta pe sensul de ieșire, spre România. În tot acest timp, șoferii vor fi dirijați prin semafoare.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Rute alternative, după ce bulgarii s-au apucat să repare podul Giurgiu - Ruse. Lucrările durează doi ani