Antena Meniu Search
x

Video Bună de plată pentru un accident pe pârtie. O turistă din Moldova are de oferit daune morale de 30.000 de lei unei fetiţe

O turistă din Republica Moldova este obligată să plătesacă daune morale de 30.000 de lei unei fetiţe de nouă ani pe care a accidentat-o grav pe pârtie. Femeia a lovit-o în plin, iar în urma accidentului copila a suferit o fractură la tibie şi a avut nevoie mult timp de recuperare medicală. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 14.02.2022, 14:00

Vezi și

Sentinţa nu este una definitivă şi ea poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Maramureş.

Nu a respectat regula de aur de pe pârtie

În apărarea sa, tânăra din Republica Moldova le-a declarat judecătorilor faptul că în momentul în care s-a izbit de fetiţă, aceasta era la cursuri alături de un instructor de schi şi că acesta ar fi trebuit să aibă grijă de ea, să o protejeze şi să nu facă cursurile într-o zonă în care schiorii cu experienţă se aflau pe pârtie.

Judecătorii au arătat însă faptul că schioarea din Republica Moldova ar fi trebuit să adapteze viteza şi să îşi ia ea măsurile de protecţie şi siguranţă pentru a nu-i accidenta pe alţii din preajma ei. 

Incidentul a avut loc în preajma sărbătorilor de iarnă, în 2018, pe pârtia de la Şuior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Bună de plată pentru un accident pe pârtie. O turistă din Moldova are de oferit daune morale de 30.000 de lei unei fetiţe