Antena Meniu Search
x

Cad reţelele de tensiune la Constanţa, mai multe localităţi au rămas din nou fără apă

Mai multe avarii s-au înregistrat la liniile de alimentare cu tensiune din judeţul Constanţa şi mai multe surse şi stații de pompare au rămas fără curent, motiv pentru care nu pot funcționa.

Cad reţelele de tensiune la Constanţa, mai multe localităţi au rămas din nou fără apă

Din cauza viscolului, mai multe avarii s-au înregistrat la liniile de alimentare cu tensiune din judeţul Constanţa şi mai multe surse şi stații de pompare au rămas fără curent, motiv pentru care nu pot funcționa.

În această situație sunt sursele de apă de la Viroaga, Cerchezu, Măgura, Furnica, Movila Verde, Independenţa şi Dumbrăveni. Deşi nu funcționează pompele de la nivelul surselor, abonații din aceste localități au apă, fiind alimentați gravitațional prin cădere liberă din rezervoarele staţiilor de pompare.

În localităţile General Scărișoreanu, Tătaru şi Olteni s-a sistat furnizarea apei potabile, din cauza lipsei de energie de la nivelul stațiilor de pompare, aceste două localități neputând fi alimentate cu apă prin cădere liberă.

Şi în localitatea Poiana a fost oprită sursa din cauza unei căderi de tensiune de aproximativ patru ore. La ora actuală, se furnizează apă în condiţii normale în această localitate.

În continuare nu s-a remediat avaria Enel de la sursa Galeşu, ce asigură o mare parte din necesarul de apă brută de la staţia de tratare şi pompare din municipiul Constanţa.

În aceste condiţii, în cartierele Energia, Baba Novac, CET, Viile Noi, Medeea, Palas, Km 4-5, Km 5, Poarta 6, Abator, Gară, Casa de Cultură, Inel I şi Inel II se furnizează apă cu presiuni scăzute la robinete.„Asigurăm toţi consumatorii afectaţi în furnizarea apei de disfuncţionalităţile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie, că lucrătorii RAJA vor relua imediat alimentarea cu apă la parametrii normali, după ce echipele Enel vor remedia avariile şi vor realimenta cu energie sursele şi staţiile de pompare”, precizează reprezentanţii RAJA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Cad reţelele de tensiune la Constanţa, mai multe localităţi au rămas din nou fără apă