Antena Meniu Search
x

Un câine periculos, cu antecedente la activ, a atacat mai mulți oameni în comuna Valu lui Traian

O fată de 15 ani din comuna Valu lui Traian a ajuns la spital sfâşiată de rottweiler-ul unui vecin. Animalul a ieşit din curte şi a atacat la întâmplare oamenii care erau pe stradă. O bătrână a scăpat după ce s-a urcat în maşina unei necunoscute, iar o copilă a fost salvată de poliţişti. Câinele de luptă mai are şi alte victime: o femeie gravidă, un copil, dar dosarele penale nu-l sperie pe proprietarul animalului.

de Redactia Observator

la 01.10.2020, 19:38

Vezi și
  • Localnicii reclamă că patrupedul este greu de stăvilit.
  • O adolescentă de 15 ani a ajuns cu răni grave la spital.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Atenţie, câine rău! Sunt avertizaţi cei care se apropie de gard. Doar că seara trecută, rottweilerul a ieşit pe stradă şi a făcut prăpăd. A atacat mai întâi o bătrână care venea de la cumpărături. Femeia a reuşit să scape după ce s-a urcat într-o maşină. 

Vecin: Am auzit urlete că ţipa o doamnă, am ieşit pe terasă, când am ieşit pe terasă, am văzut destul de bine cum sărea câinele în două picioare. Femeia ţipa, a trecut doamna cu maşina, am ţipat la doamnă: "Opriţi, opriţi!".

Femeia cu mașina: Am ţipat la doamnă să vină imediat în maşină. A avut noroc că a avut o pungă cu trei dovleci din ăia de plăcintă şi dovlecii ăia a muşcat. 

Femeia a scăpat, dar câinele a rămas liber. A atacat apoi o fată de 15 ani. Adolescenta a ajuns la spital, sfâşiată de mâini şi de picioare. Animalul se pregătea să sară pe o altă copilă, dar un echipaj de la Poliţia Locală a ajuns la timp şi a salvat-o. 

Vecin: O făcea praf. Am ţipat eu, am sărit nebun în picioarele goale şi m-am dus acolo, l-am gonit. În timp când l-am gonit, eu m-am pus în faţa lui, copila era uite-acolo! 

Stăpânul câinelui: E foarte cuminte, dar a scăpat că a venit cineva. A venit cineva şi n-a închis poarta. 

Stăpânul câinelui are trei dosare penale după ce, în trecut, animalul a mai atacat şi alte persoane. Acum patru luni, a muşcat un copil. 

Mamă copil atacat: În seara aia a mai fost încă o fată muşcată tot de câinele lor. Un nepot a fost şi el muşcat. Mi-a dat zece milioane să pot să-i iau tratament. A fost o singură dată cu mine să îi fac un vaccin şi asta a fost tot.

Această tânără e vecină cu proprietarul câinelui. Spune că rotwailerul a atacat-o şi pe ea când era însărcinată. 

Tânără: Veneam din colo, câinele cu viteză, direct pe mine, când l-am văzut am intrat în curte. Sare pe lume când iese, când scapă, nu e că poţi să te joci cu el sau să îi arunci o piatră, nu, sare direct pe tine. 

Vecină: Noi nu o luam niciodată încolo că ne era frică. 

Deşi periculos, câinele nu poate fi luat de lângă stăpânul său. Procedura este complicată. Potrivit legii, animalul poate fi confiscat doar printr-o hotărâre judecătoarească. Presat de vecini, stăpânul animalului a decis în cele din urmă să-l urce singur în maşină şi să-l ducă la un adăpost. 

Câinii din rasa Rotweiller sunt consideraţi extrem de periculoşi şi trebuie înregistraţi obligatoriu la Poliţie. Pot fi scoşi din curte doar cu botniţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un câine periculos, cu antecedente la activ, a atacat mai mulți oameni în comuna Valu lui Traian