Antena Meniu Search
x

Calea Luminii la Târgoviște, eveniment unic în țară

Calea Luminii, un spectacol de sunet și lumină, va avea loc în Joia Mare, la Târgoviște, unde 2017 lumânări vor fi aprinse pe traseul din fața Catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanță de un kilometru.

 Calea Luminii, un spectacol de sunet și lumină, va avea loc în Joia Mare, la Târgoviște, unde 2017 lumânări vor fi aprinse pe traseul din fața Catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Carol I, până la gara municipiului, pe o distanță de un kilometru.

''Calea Luminii este catea speranței, este calea credinței, simbolizează, dacă vreți, triumful vieții asupra morții. Este un eveniment care este foarte, foarte cunoscut și foarte apreciat, un eveniment unic la nivel național, un eveniment care în preajma sărbătorilor pascale însuflețește întreg municipiul Târgoviște'', a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan.

"Calea Luminii" este un eveniment unic în țară, ce a început la Târgoviște în anul 2000.

Artistul plastic târgoviștean Mihai Șerbănescu, inițiatorul acestui eveniment, spune că manifestarea a devenit o tradiție, în fiecare an se aprinde un număr de lumânări egal cu al anului respectiv plus încă una, ca simbol al speranței. Ca fundal sonor la eveniment va fi piesa ''Nu-i lumină nicăieri'' a artistului folk Lorin Stănescu.

Evenimentul va începe la ora 17.00 la Catedrala Mitropolitană, unde are loc Denia, iar apoi lumânările vor fi aprinse pe un traseu de la Catedrala Mitropolitană la statuia lui Mihai Viteazul din Piața Mihai Viteazul și apoi pe Bulevardul Carol I până la Gara Târgoviște, potrivit Agerpres.

''Evenimentul va debuta începând cu ora 17.00, cu Denia din Joia cea Mare, Denia celor 12 evanghelii. Aceste eveniment, Calea Luminii, are o însemnătate deosebită numai în legătură cu jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos și cu Săptămâna Patimilor. Înaltpreasfinția Sa Nifon, alături de preoții și diaconii slujitori de la Catedrala Mitropolitană, și bineînțeles alături de credincioșii care vor participa la Denie vor ieși din catedrală și Înaltpreasfinția Sa va rosti un cuvânt de binecuvântare pentru toți participanții la evenimentul Calea Luminii. Urmează apoi să se aprindă lumânările din jurul Catedralei Mitropolitane, este o noutate anul acesta, vom aprinde și lumânări în jurul Catedralei Mitropolitane'', a spus Ionuț Ghibanu, vicar eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Târgoviște.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Calea Luminii la Târgoviște, eveniment unic în țară