Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Călin Donca, lăsat fără unul dintre bolizii de lux după percheziţiile DNA. Milionarul dă vina pe o fostă iubită pentru problemele pe care le are cu legea

Unul dintre cei mai cunoscuţi milionari români, Călin Donca, devenit celebru după ce a creat o criptomonedă şi a promovat-o în mediul online, a fost arestat pentru 30 de zile. Plasat în "Top 500 cei mai bogaţi români" la nici 40 de ani, Donca este acuzat de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate de evaziune fiscală, manipularea pieţei de capital, dar şi că s-ar fi îmbogăţit prin înşelarea un număr mare de oameni.

De Claudiu Loghin la 20.09.2023, 14:08
Vezi și

Antreprenorul care deţine un parc impresionant de maşini de lux a rămas pentru moment fără trei dintre ele. Printre maşinile pe care anchetatorii i-au pus sechestru se află şi un Lamborghini.

Reporter: "Câte persoane aţi înşelat, domnule Donca?"

Călin Donca: "Niciuna."

Reporter: "Vă pare rău pentru ce aţi făcut?"

Pe acelaşi subiect

Călin Donca: "Dacă n-am înşelat..."

Călin Donca e acuzat că împreună cu alţi patru oameni de afaceri şi-ar fi ascuns veniturile pentru a nu plăti taxe şi impozite. Procurorii mai spun că a delapidat mai multe societăţi şi că vindea criptomonede despre care minţea că pot aduce câştiguri de 100 de ori mai mari ca investiţia. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: "Potrivit anchetatorilor, prejudiciul creat în dauna bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală este de aproximativ 4 milioane de lei. Cel creat în dauna firmelor coordonate de Călin Donca este de 1,6 milioane de lei. Iar prejudiciul cauzat cumpărătorilor de criptomonede în acest moment a fost calculat la echivalentul sumei de 700.000 de dolari."

Cum se apără Călin Donca?

Bogdan Cimbru, avocatul lui Călin Donca: "Nu există nicio plângere penală la dosar, nicio declaraţie prin care să fie reclamată vreo faptă de înşelăciune. Din punctul nostru de vedere se urmăreşte tocmai provocarea unei avalanşe de plângeri penale astfel încât companiile să fie decapitalizate, investitorii să intre în panică."

Călin Donca: "Alte sfaturi pentru top 10 criptomonede poţi să afli în cazul în care faci research. Dar mare atenţie la cine faci research, mare atenţie de cine asculţi, pentru că majoritatea celor care vorbesc pe YouTube nu au banii la care visezi."

Donca în schimb, îi are şi se laudă cu ei. Locuieşte într-o vilă de peste un milion de euro în Braşov.  Iar garajul său este salon auto, după cum a explicat în emisiunea Chefi la cuţite.  

Călin Donca: "De la cea mai ieftină, la cea mai scumpă. Soţia are un X7M, un seria 7 pe care l-am schimbat cu I7 care vine acum. Am un Aventador, am un Urus, am un McLaren 720 modificat. Şi parcă mai aveam ceva, dar îmi scapă..."

Tot de la bolizi ar fi pornit şi dosarele sale penale. Braşoveanul susţinea într-un podcast că fosta iubită l-a denunţat.

Călin Donca: "Ne-am despărţit, ne-am certat şi mi-a cerut o maşină. Şi pentru că nu i-am dat din 3 maşini, cât aveam, şi ei una, a zis că-mi trimite greutăţi."

Tot în showul culinar de la Antena 1 a şocat printr-un accesoriu care costă cât un apartament cu 4 camere din Capitală. 

"Păi stai, măi frate, normal că e atât de mult şofran când omul intră cu un Richard Mille la mână. Îţi dai seama că 1.000 de euro la şofranul ăsta din risotto nu contează când are ceas de 200.000 de euro."

Cine este Călin Donca?

Călin Donca a făcut avere din afacerile cu panouri fotovoltaice şi a intrat de tânăr în top 500 cei mai bogaţi români. În ultimii ani, pe canalul de YouTube oferea sfaturi de afaceri pentru peste 50 de mii de urmăritori. Pe mulţi dintre aceştia i-a convins să investească în proiectul său de monedă digitală. Spune că viaţa sa nu a fost mereu luxoasă.

Călin Donca: "Eu am fost născut în Reşiţa, într-o garsonieră de 20 de metri pătraţi, 24 de metri pătraţi. Eram sătul de sărăcie. Mâncam în fiecare zi pâine şi ulei."

S-a apucat de afaceri de tânăr. A vândut asigurări, pensii private, s-a implicat în afaceri imobiliare. A susţinut şi cursuri de dezvoltare personală. Aşa şi-a întâlnit actuala soţie. Au cinci copii, toţi educaţi acasă.

Soţia lui Călin Donca: "Copiii au dormit de mici cu noi în pat. Ei chiar şi acum, ei dorm cu noi în cameră." 

Reporter: "Dormiţi toţi 7 într-un dormitor?"

Soţia lui Călin Donca: "Da."

Unul dintre bolizii lui Donca a fost ridicat de DIICOT în urma percheziţilor. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Călin Donca, lăsat fără unul dintre bolizii de lux după percheziţiile DNA. Milionarul dă vina pe o fostă iubită pentru problemele pe care le are cu legea