Antena Meniu Search
x

Video Calvar pentru refugiaţii de la graniţele cu Ungaria. Cine nu are paşaport biometric, veificat la sânge: "Sperăm ca Dumnezeu să ne ajute"

Calvarul continuă pentru refugiaţi în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria. Vameşii maghiari îi verifică amănunţit pe ucrainenii care fug din calea războiului şi nu au paşapoarte biometrice, iar acest lucru duce la formarea unor cozi uriaşe în vămi.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 08:56

Vezi și

În punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, grănicerii maghiari fac verificări la sânge. Iar pentru ucrainenii care nu au paşapoarte biometrice, toate aceste controale reprezintă un stres uriaş.

Refugiat: Mi-am lăsat apartamentul, soţul, tatăl, pentru că bărbaţii nu pot ieşi din ţară. 

Refugiat: Avem o problemă foarte mare în Ucraina şi sperăm ca Dumnezeu să ne ajute. 

De altfel, aceste verificări severe, care necesită mult timp, duc şi la formarea cozilor uriaşe, care de multe ori depăşesc câţiva kilometri.

Pe acelaşi subiect

Evelyn Erdei, asistent medical: E o situaţie oribilă. O situaţie despre care nici nu putem vorbi. 

Voluntar: Am luat cu maşina niște persoane din Cernikov şi ne-au spus că s-au ascuns patru zile din calea bombelor. E oribil!

Ungaria pune piedici refugiaţilor ucraineni

Cei care nu dispun de paşaport biometric sunt amprentati şi fotografiaţi de vameşii unguri, iar mașinile lor sunt verificate minuţios. Totuşi, refugiaţii care deţin paşaport biometric, paşaport cu viză sau permis de şedere vor putea intra în ţara vecină fără a trece prin acele verificări suplimentare. 

Refugiat: Oamenii sunt de mare ajutor. Îşi doresc să ne ajute. În Republica Moldova, ne-au dat mâncare şi cartele SIM. Şi aici oamenii sunt foarte de treabă. 

Refugiat: Voluntarii ne-au oferit locuri de cazare. 

Nu este prima dată când Ungaria pune piedici refugiaţilor ucraineni şi ia astfel de decizii. Acum o săptămână statul vecin a refuzat să îi primească pe cei fără pașaport biometric și a anulat decizia abia după intervenția ministrului român de Externe.

Voluntar: Este o situaţie foarte dificilă. Au venit dintr-un oraş de lângă Kiev. Sunt foarte speriaţi. 

Voluntar: Nu au fost atât de multe atacuri acolo, dar tot sunt înfricoşaţi. Au fost câteva operaţiuni militare pe lângă oraşul lor şi ne-a luat mult să-i convingem să părăsească ţara. 

Refugiat: Nu e o situaţie prea bună. Avem un aeroport la noi în oraş şi a fost bombardat acum două zile. 

Refugiat: Am plecat din Ucraina pe 7 martie şi mergem în Germania. 

Şi în Tulcea, în portul Isaccea, a fost agitaţie. Seara trecută, a sosit primul vapor cu refugiaţi ucraineni, care a avut la bord aproximativ 80 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Calvar pentru refugiaţii de la graniţele cu Ungaria. Cine nu are paşaport biometric, veificat la sânge: "Sperăm ca Dumnezeu să ne ajute"