Antena Meniu Search
x

Campionatul Național de Drift 2019. Ultima etapă, în parcarea Arenei Naţioanale

S-au încins cauciucurile şi s-au turat motoarele în parcarea Arenei Naţioanale. Bolizi cu sute de cai putere au făcut spectacol în ultima etapă a Campionatului Naţional de Drift.

De Redactia Observator la 13.10.2019, 01:50
Vezi și

S-au încins cauciucurile şi s-au turat motoarele în parcarea Arenei Naţioanale. Bolizi cu sute de cai putere au făcut spectacol în ultima etapă a Campionatului Naţional de Drift.

În cursă au intrat şi foşti campioni europeni din ţări precum Bulgaria, Polonia sau Cehia. Un pilot din Ucraina a luat însă marele premiu.

Bolizi cu sute de cai putere au făcut spectacol la Campionatul Național de Drift

Cauciucuri încinse, manevre riscante și zeci de mii de cai putere. De asta s-au bucurat miile de spectatori curioşi să afle cine "alunecă" cel mai bine pe asflat.

Răzvan este pilot profesionist. Deși au trecut doar 6 ani de când s-a urcat pentru prima oară la volanul unei mașini de drifturi, mânuiește cu precizie bolidul de peste 500 de cai putere.

Razvan Stan, pilot de curse: "Cred că m-am născut așa, am pasiunea asta de când eram copil, chiar dinainte de a începe școala. Câțiva ani mai târziu am avut norocul să particip la o etapă de campionat național unde un pilot italian m-a luat în dreapta lui și atunci m-am virusat definitiv. Pasiunea a venit cu un preţ pe măsură. Transformarea unei maşini obişnuite într-una destinată drifturilor începe de la 10,000 de euro.

Sorin Ene, pilot de curse: "Driftul necesită un număr mare de anvelope. Consumăm în jur de 200-250 de anvelope de an. în funcție de traseu putem consuma chiar și 20-22 de anvelope. Este cea mai scumpă piesă din tot acest întreg ansamblu"

De asemenea, siguranţa este pe primul loc.

Pe circuitul din parcarea Arenei Naţioanle, cea mai puternică maşină a avut sub capotă 1000 de cai. 52 de piloți din șapte țări au participat la campionatul ajuns la cea de-a zecea ediție. Marele premiu, de cinci mii de euro a fost câştigat de un ucrainean.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Campionatul Național de Drift 2019. Ultima etapă, în parcarea Arenei Naţioanale