Antena Meniu Search
x

Video Candidații din Iași așteaptă și 4 luni pentru a susține proba practică a examenului auto, din lipsă de examinatori. Ce soluție au găsit autoritățile

Permisul de conducere, un vis greu de îndeplinit pentru locuitorii unora dintre marile oraşe ale ţării. La Iaşi, spre exemplu, în cel mai bun caz un candidat dă prima dată proba practică la patru luni de la finalizarea cursurilor. Într-o încercare disperată de a reduce timpul de aşteptare au fost chemaţi în ajutor examinatori din Vaslui şi Bucureşti. Şi la Timişoara timpul de așteptare se apropie de două luni. La Polul opus, în Cluj candidaţii ajung să dea proba practică în nici trei săptămâni, iar la Gorj în cel mult o lună.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.05.2023, 09:50

Vezi și

În fiecare zi, la primele ore ale dimineții, zeci de candidați dornici să devină şoferi se adună in punctul de plecare spre examenul practic la Iaşi. Emoțiile sunt cu atât mai mari cu cât știu că dacă nu reușesc să promoveze vor mai avea de așteptat luni de zile până să poată da din nou examenul.

Reporter Observator: Câte luni au trecut de când ai terminat școala pana la examen?

Tânăr: Vreo 3-4 luni.

Situația s-a înrăutățit după pandemie, iar în prezent lună de lună ajung să dea proba practică peste 2000 de candidați, în timp ce examinatori sunt doar 9.

Pe acelaşi subiect

La Iași, candicații așteaptă mai bine de trei luni pentru a susține proba practică

Vasile, instructor auto: Sunt mulți, sunt și perioade de examinare când sunt mai duri examinatorii altele mai bune dar sunt și mulți și perioada fiind mare nu au reușit sa o mai reducă.

Clara Mihociu, reporter Observator: Cine susține astăzi spre exemplu examenul teoretic va fi programat pentru examenul practic peste mai bine de 3 luni. La începutul lunii August. Asta înseamnă ca daca reușește sa ia examenul la sala din prima cu un singur dosar poate da examenul practic de cel mult 2-3 ori.

Luna aceasta, pentru a mai reduce timpul de așteptare s-au căutat ajutoare.

Ștefan Grecu, IPJ Iași: Din fericire, în cursul lunii mai, în weekendurile 6-7. 13-14. 27-38, vor veni în sprijinul noatru colegi din muncipiul București și Vaslui. La nivel lunar, la proba teoretică examinam 2500 de candidați iar la cea practică examinăm 2000-2200 de candidați.

Și la Timișoara timpul de așteptare este de aproape 2 luni, în timp ce la Gorj este o luna. La Cluj proba practică se poate da la nici trei săptămâni de la finalizarea cursurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Candidații din Iași așteaptă și 4 luni pentru a susține proba practică a examenului auto, din lipsă de examinatori. Ce soluție au găsit autoritățile