Antena Meniu Search
x

Canicula a făcut ravagii în Capitală! 75 de oameni au leşinat în stradă din cauza căldurii

În ziua furtunilor violente, românii din estul ţării se roagă pentru o ploaie care să stingă aerul fierbinte. Canicula topeşte o jumătate de ţară. Căldura a doborât deja sute de oameni doar în Capitală.

Vezi și

În ziua furtunilor violente, românii din estul ţării se roagă pentru o ploaie care să stingă aerul fierbinte. Canicula topeşte o jumătate de ţară. Căldura a doborât deja sute de oameni doar în Capitală. 75 au leşinat direct în stradă. În autobuzele ca un cuptor, pasagerii abia pot respira.

Bucureştenii au căutat azi fântânile şi umbra copacilor. La prânz, au fost peste 34 de grade în Capitală. Iar în zonele aglomerate ale oraşului, un aer fierbinte irespirabil. 

În cinci ore 417 oameni au cerut ajutor la ambulanţă. 75 dintre ei au leşinat pe stradă. 

55 de echipaje medicale sunt de 24 de ore în alertă. 

La nivelul asfaltului, in Bucuresti, termometrele indica si 41 de garde Celsius. Ceva mai racoare este insa in apropirerea fantanilor arteziene amplasate in parcurile din Capitala.  Aici termometrele arata chiar si 28 de grade.

Astăzi, indicele temperatură-umezeală a depăşit pragul critic de 80 de unităţi, ceea ce înseamnă că, în realitate, corpul uman a resimţit o temperatură de peste 37 de grade. Nu este încă luna lui cuptor, dar ne-am obişnuit deja ca temperaturile extreme să ne arunce dintr-un anotimp în altul. 

MIHAI DIMU, meteorolog:

Vom avea dea face cu tempreraturi foarte ridicate de exemplu pe parcursul zilei  de azi deja ma atins preagul de canicula in sud si pana la orele serii vor fin campia romana 35, 36 de grade. 

Si nu e nici mijlocul lunii iunie. Cel mai greu le-a fost astăzi bucureştenilor care au avut de făcut drumuri cu mijloacele de transport în comun. 

Multe autobuze si tramvaie din Bucuresti nu au aer conditionat. Aerul e irespirabil si singura solutie ramane evantaiul. 

Iar când temperaturilor aflate în pragul caniculei li se adaugă şi praful şi zgomotul stradal, discomfortul e asigurat. 

Hainele adecvate, pălăria de soare şi hidratarea ne pot feri de probleme de sănătate agravate de caniculă. 

ALICE GRASU, şefa Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov:

Se vor consuma doi litri de lichide pe zi si cand spun lichide nu ma refer la bere, bauturi alcoolice, ma refer la apa, sucuri, cat mai putin dulci. 

Meteorologii ne avertizează că ne aşteaptă o vară a extremelor şi a temperaturilor excesive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Canicula a făcut ravagii în Capitală! 75 de oameni au leşinat în stradă din cauza căldurii