Antena Meniu Search
x

Video Cântăreţul Jador, prima reacţie după ce autorităţile din Timişoara i-au interzis să cânte pe scena filarmonicii

Scandal la Filarmonica din Timişoara. Jador, un cântăreţ de manele destul de cunoscut, şi-a programat un concert pe scena instituţiei care a găzduit până acum doar spectacole de vioară, pian ori orchestre clasice. Doar că, planurile i-au fost date peste cap în momentul în care conducerea a aflat despre ritmurile....care l-au consacrat pe artist. Totul a fost anulat, iar cântăreţul lăsat fără spectacol. Jador spune că este discriminat din cauza etniei. 

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 19:57

Vezi și

După un recital cameral şi un concert simfonic cu un dirijor italian, sala de 500 de locuri a Filarmonicii din Timişoara trebuia să răsune, pe 17 mai, în acorduri de manele. Jador, un artist cu zeci de milioane de vizualizări pe Youtube, era pregătit să spargă convenţiile culturale

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cântăreţul e în plin turneu naţional. Iar oprirea din Timişoara o avea programată pentru grandioasa sală Capitol a filarmonicii banatul, care se închiriază cu... 3,500 de lei! Pe scaunele roşii din catifea, fanii lui Jador urmau să se dezlănţuie. Biletele au fost puse în vânzare la preţuri între 80 şi 120 de lei şi mulţi s au şi grăbit să prindă loc în faţă. Doar că, surpriză, mai marii filarmonicii au aflat ce spectacol urmau să găzduiască şi s au răpzgândit. Organizatorul concertului spune că la mijloc ar fi fost doar o înţelegere verbală care a picat imediat ce s-a aflat despre... genul programului.  

Jador: Oamenii când au auzit că este vorba despre mine...manele, ţigan, ce să caute aici. Trăim în 2022. La început n-am crezut că este posibil să se întâmple treaba asta.  Mie mi se subjugă dreptul la a închiria o sală. Sala aia o poate închiria orice cetăţean. Mă simt străin în ţara lui şi e cumplit. Sunt şi eu cetăţean al României, îmi plătesc taxele, tot ce trebuie.

Pe acelaşi subiect

Jador se plânge că e discriminat

Jador: Mi-am dat seama din start. Ţigan, manele. Primarul am înţeles că n-a fost de acord.

Cântăreţul îi mai dă o şansă edilului, anunţă că e pregătit oricând pentru un spectacol în Timişoara. 

Jador: M-aş duce şi gratis să cânt. Vreau să le ofer o lecţie de viaţă oamenilor. 

Primarul nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia. Reprezentanţii filarmoniii din Banat sunt însă categorici. Nu-l vor pe artist pe această scenă. 

Povestea nu este unică. În 2019, la premiile Gopo, Dan Bursuc a ţinut un recital pe scena Teatrului Naţional împreună cu trupa sa. Şi scena Operei din Bucureşti a făcut cunoştinţă cu ritmurile balcanice. În 2008, Sorin Copilul de Aur, a filmat acolo un videoclip. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cântăreţul Jador, prima reacţie după ce autorităţile din Timişoara i-au interzis să cânte pe scena filarmonicii