Antena Meniu Search
x

Capcane online, de sărbători. Avertisment DNSC împotriva hoţilor, în această perioadă

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) avertizează asupra mesajelor primite de sărbători: „Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe sau prieteni. Pot avea contul compromis de atacatori”.

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 16:58

- Shutterstock

„Atenție la mesajele primite în această perioadă, chiar dacă vin din partea unor cunoștințe sau prieteni! Atunci când formularea textului pare suspectă și sunteți îndemnați prin mesaj să accesați link-uri sau atașamente, mai ales atunci când nu primiți detalii concrete despre motivul pentru care este necesar să faceți acea acțiune, contactați expeditorul pentru lămuriri pe un alt canal de comunicare! Este posibil ca prietenul sau cunoștința dvs. să aibă contul compromis de atacatori”, transmite DNSC.

Potrivit sursei citate, de obicei, infractorii cibernetici compromit conturi online, mai ales conturi de social media, pentru a se folosi de încrederea generată de cont și de conexiunile acestuia în lansarea de mesaje cu potențial malițios sau fraudulos.

„Printr-o simplă verificare a link-ului cu o soluție de securitate disponibilă gratis online (virustotal.com) am putut observa ce se află de fapt în spatele mesajului primit”, se arată în finalul comunicatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aveţi deja sau vă gândiţi să vă luaţi un al doilea job, ca să faceţi faţă scumpirilor?

Observator » Evenimente » Capcane online, de sărbători. Avertisment DNSC împotriva hoţilor, în această perioadă