Antena Meniu Search
x

Video "Capitala surzilor". Limita legală de zgomot este depăşită în peste două sute de zone din Capitală

Bucureştenii nu au linişte nici zi, nici noapte. Sunt victime ale şoferilor şi motocicliştilor cu vehicule modificate ca să fie zgomotoase. Limita legală de zgomot este depăşită în peste două sute de zone din Capitală.

Claudiu Crăciunică
de Claudiu Crăciunică

la 25.09.2023, 19:45

Vezi și

Registrul Auto Român și Poliția Rutieră organizează zilnic controale în trafic pentru a-i depista pe cei care umblă cu mașinile sau motocicletele modificate. Vorbim de sistemul de evacuare al acestora, sistem de evacuare care nu mai este conform cu cel original din fabrică. Nu mai respectă nici normele de poluare, nici nivelul de zgomot. "Pentru București avem 4 laboratoare cu care desfășurăm astfel de activități atât noaptea cât și sâmbăta, duminica, în weekend. Pe siteul nostru se pot posta asemenea sesizări și se face acest lucru, iar noi verificăm", a declarat Claudiu Mija, şef departament R.A.R.

Șoferii care modifică sistemul de evacuare sunt amendaţi cu până la 1.200 lei

Șoferii care modifică sistemul de evacuare sunt amendaţi cu până la 1200 lei și rămân fără certificatul de înmatriculare până readuc vehiculul la caracteristicile iniţiale. "Vorbim aici de controale zilnice, dar și controale pe timpul nopții, pentru că și la nivelul unității noastre au fost înregistrate sesizări, reclamații, privind poluarea fonică", a declarat Claudiu Costea, subcomisar de poliție.

Doar în acest weekend în capitală polițiștii de la rutieră au dat amenzi de aproape 65.000 de lei în raziile pe care le-au făcut împreună cu Registrul Auto. Au reținut 28 certificate de înmatriculare și au retras 15 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare pentru neconformități tehnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Capitala surzilor". Limita legală de zgomot este depăşită în peste două sute de zone din Capitală