Antena Meniu Search
x

Filmul captivității Alexandrei Măceșanu, dezvăluit de criminalul din Caracal

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a făcut o serie de dezvăluiri în cazul Alexandrei Măceșanu, care le-a permis anchetatorilor să reconstituie, în mare parte, filmul crimei. În continuare sunt căutate însă dovezi în casa din Caracal.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 04.08.2019, 02:27

Casa criminalului din Caracal și Alexandra Măceșanu
Criminalul din Caracal a dezvăluit cum a ținut-o în captivitate pe Alexandra Măceșanu - Observator

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a făcut o serie de dezvăluiri în cazul Alexandrei Măceșanu, care le-a permis anchetatorilor să reconstituie, în mare parte, filmul crimei. În continuare sunt căutate însă dovezi în casa din Caracal. Trebuie menționat însă și faptul că, în unele cazuri, Gheorghe Dincă și-a contrazis propriile declarații, pe care le-a făcut cu o săptămână în urmă.

În cazul Alexandrei Măceșanu, anchetatorii au de reconstruit un film de 44 de ore, din momentul răpirii și până când polițiștii au intrat pe proprietatea criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă.

Captivitatea

Alexandra Măceșanu a fost adusă în casa criminalului Gheorghe Dincă în jurul orei 10.30, miercuri, pe 24 iulie, la peste 30 de minute de când fata a fost luată la autostop de criminal. Mașina lui Gheorghe Dincă a fost filmată pe stradă, la mică distanță de casă, când o aducea pe adolescentă.

Surse din anchetă spun că adolescenta de 15 ani a fost dusă într-o cameră mizeră. A fost pusă pe un pat cu schelet de fier, prins prin sudură de bucăți de fier beton. A fost legată de picior cu o curea și, de asemenea, legată la ochi. Este de menționat faptul că, în momentul în care a sunat la 112, fata a putut vedea ce e pe fereastră, reușind, foarte probabil, să îndepărteze legătura de la ochi.

În camera captivei era și un televizor, despre care, deocamdată, nu sunt informații dacă era funcțional. O comodă, de asemenea, era în încăpere.

În aceeași cameră ar fi fost ținută captivă și Luiza Melencu. Avocatul criminalului susține că, potrivit declarațiilor lui Gheorghe Dincă, și captivitatea în cazul ei a fost scurtă, de doar câteva ore.

Potrivit acelorași surse din anchetă, criminalul a recunoscut că, în acea cameră, a abuzat-o pe Alexandra Măceșanu. La fel s-a întâmplat și în cazul Luizei Melencu.

Moartea Alexandrei

Joi, pe 25 iulie, în timp ce Gheorghe Dincă era în Craiova, Alexandra Măceșanu reușea să sune la 112, începând cu ora 11.05. Conform anchetatorilor, la ora 11.51, Alexandra a pus capăt convorbirii cu polițiștii din Caracal, spunând:  ”Vine, vine”.

Anchetatorii afirmă că acesta e momentul crimei. Surse din anchetă spun că Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o după ce a surprins-o vorbind la telefon. Bărbatul de 66 de ani a susținut însă că i-a dat o palmă, iar Alexandra Măceșanu, în cădere, s-a lovit cu capul de comodă și a murit.

El a dat astfel de înțeles că moartea adolescentei de 15 ani a fost mai degrabă accidentală. Însă, el a descris și moartea Luizei Melencu în mod similar, că a căzut și s-a lovit în mod fatal după ce el i-a dat un pumn. Avocatul criminalului susține că bărbatul a spus că a lovit-o după ce adolescenta de 18 ani a spus că vrea să plece.

Ascunderea dovezilor crimei

Camerele de supraveghere l-au surprins pe Gheorghe Dincă părăsind locuința joi, pe 25 iulie, la ora 12.15, când Alexandra Măceșanu era deja moartă. Bărbatul a încercat să facă pierdute unele dintre lucrurile fetei, pentru a ascunde urmele crimei.

Astfel, el a spus că, din mașină, a aruncat telefonul adolescentei de 15 ani. I-a aruncat și cartela. Atât telefonul, cât și cartela, au fost găsite într-o zonă izolată dintr-un parc din Caracal, de către anchetatori, la indicația criminalului.

De asemenea, Gheorghe Dincă a aruncat într-o curte, pe o stradă din Caracal, și un șervețel în care erau bijuterii. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. În mașina lui s-a găsit ulterior un cercel care a fost recunoscut de către părinții Alexandrei Măceșanu ca fiind al fetei.

Surse din anchetă au spus vineri, pe 2 august, că au fost găsite urme de sânge în camera captivității, fără a preciza cui ar aparține. Probele au fost trimise spre analiză. De asemenea, pe 3 august a fost găsit un cearșaf, într-o altă cameră, care, de asemenea, ar conține o pată de sânge.

Ce s-a întâmplat cu trupul neînsuflețit al Alexandrei

Încă din momentul în care au intrat pe proprietatea lui Gheorghe Dincă, pe 26 iulie, dimineața, polițiștii au găsit într-un butoi fragmente de oase și 21 de dinți umani.

După o săptămână de audieri, criminalul din Carcal a dezvăluit că a pus trupul neînsuflețit al fetei într-un butoi neacoperit, în care obișnuia să topească aluminiu, și a dat foc lemnelor aflate dedesubt. Individul a mai spus că a pus în butoi 3 kilograme de vaselină și un rulou de carton asfaltat.

Neconcordanță: Este de menționat faptul că, pe 27 iulie, criminalul din Caracal a spus procurorilor DIICOT din Craiova că a aruncat trupul Alexandrei Măceșanu în râul Olt. Reconstituirea și cercetările făcute de anchetatori în zonele indicate de el s-au soldat însă fără rezultat.

Pe 2 august, seara, și primele rezultate ale testelor ADN au indicat că fragmentele de oase și dinții umani sunt ale Alexandrei Măceșanu. Teste suplimentare sunt făcute, iar rezultate ulteriorare sunt așteptate începând de luni.

În cazul Luizei Melencu, criminalul din Caracal nu a furnizat detalii despre ce a făcut cu trupul neînsuflețit. Inițial, el a spus procurorilor DIICOT că a aruncat cadavrul în Dunăre, însă, ca și în cazul Alexandrei Măceșanu, cercetările în zona indicată nu au dus la niciun rezultat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Filmul captivității Alexandrei Măceșanu, dezvăluit de criminalul din Caracal