Antena Meniu Search
x

Flagrant DIICOT. Captură impresionantă de droguri la Craiova și Buzău

Procurorii de la DIICOT - Serviciului Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de la Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au interceptat un colet cu aproape 3 kilograme de canabis, trimis din Anglia cu o firmă de curierat.

de Redactia Observator

la 04.10.2019, 19:08

Procurorii de la DIICOT - Serviciului Teritorial Craiova, împreună cu ofițeri de la Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au interceptat un colet cu aproape 3 kilograme de canabis, trimis din Anglia cu o firmă de curierat. O captură impresionantă de droguri a fost făcută și în Buzău.

Acțiunea din Craiova a avut loc pe data de 3 octombrie 2019. Doi bărbați, în vârstă de 36 şi 37 de ani, sunt suspectați de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, trafic internațional de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

"La data de 03.10.2019 s-a procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului G.V. în timp ce ridica un colet ce conținea cantitatea de 2.698 grame de cannabis, expediat din Anglia prin intermediul unei firme de transport internațional, pe care l-a predat, la aceeași dată, inculpatului R.M, conform înțelegerii acestora", se arată în comunicatul DIICOT.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În urma verificărilor efectuate, organele judiciare au mai ridicat de la inculpatul G.V. cantitatea de 185 de grame cannabis, precum şi 30 comprimate de MDMA (ecstasy). Inculpații G.V. și R.M. urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Suportul tehnic a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Captură impresionantă de droguri și în Buzău

Tot pe data de 3 octombrie 2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au prins în flagrant un suspect, în vârstă de 23 de ani, din Buzău, în timp ce oferea, unui alt suspect, în vârstă de 21 de ani, un colet cu 8 kilograme de droguri de risc.

captură de arme și droguri la Buzău

În cauză se efectuează cercetări penale față de 11 suspecți, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc în formă continuată, trafic intern de droguri de risc în forma continuată și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infracțional au facilitat introducerea în ţară a cantității de 20 kilograme de cannabis, în valoare de peste 200.000 euro pe piaţa neagră a drogurilor. 

Gruparea avea o structură piramidală, organizată pe trei paliere, și introducea drogurile în România tot prin colete trimise din Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Flagrant DIICOT. Captură impresionantă de droguri la Craiova și Buzău