Antena Meniu Search
x

Video Captura istorică de heroină din Constanța, o operațiune extrem de periculoasă: ofițeri sub acoperire, manevre înșelătoare și traficanți lăsați să creadă că au reușit

Captura de heroină din portul Constanța este cea mai mare din istoria României. Gaura pentru traficanți este de 50 de milioane de euro, dar lovitură este uriașă pentru rețea. Operațiunea a fost una extrem de periculoasă, cu ofițeri sub acoperire și cu manevre înșelătoare pentru cărăuși. Polițiștii au curățat în secret containerul de drogurile mascate în plăci de granit și au lăsat apoi transportul să plece cu tirurile pentru a merge pînă la vârful rețelei internaționale.

de Bogdan Ocnaru

la 21.05.2021, 19:54

Vezi și

Portul Constanţa, unul dintre cele mai mari din Europa, este şi una dintre principalele porţi de intrare a stupefiantelor în Occident. Ofiţerii antidrog desfac două containere sosite recent din Asia. Înăuntru, zeci de paleţi cu plăci de granit şi marmură. Poliţiştii rup sigiliile şi scot cu grijă materialele de construcţii. (cadru cu pachetele ascunse între plăci) În plăcile atent tăiate, găsesc sute de pachete maronii. Droguri. 

Adrian Lambrino, şeful DCCO, IGPR: Poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate au realizat o captură istorică de heroină, respectiv 1.452 kg. Drogurile erau disimulate în containere cu materiale de construcţii. Se efectuează cercetări faţă de 9 persoane. 

Oana Daniela Pâțu, procuror adjunct DIICOT: Heroina a fost încărcată în Iran şi avea ca destinaţie ţări din vestul Europei.

Anchetatorii au fost uimiţi de ingeniozitatea traficanţilor. Plăcile de granit au fost tăiate perfect pentru a ascunde drogurile, iar apoi au fost ambalate în astfel de pachete. Transportul de piatră din Asia către Europa este unul frecvent, iar capii reţelei profită de asta. Reporterii Observator au mers într-o fabrică în care se prelucrează granitul şi marmura pentru a vedea procedura. 

Pe acelaşi subiect

Știrea despre captura de heroină din România a făcut încojurul lumii

Heroina provine din zona numită Semiluna de Aur - Iran, Afganistan şi Pakistan, ţări renumite pentru culturile de opiu. Este transportată în România pe cale terestră sau maritimă şi ţările de destinaţie sunt cele din Occident. La noi în ţară, marfa din containerul care a venit pe mare ar fi fost descărcată în şase TIR-uri. 

Eduard Miriţescu, adjunct IGPR: Grupările de criminalitate organizată încearcă să exploateze lanțuri de aprovizionare, rute de transport şi porturile maritime pentru traficul de droguri.

Liderul organizaţiei ar fi un grec. Ar fi convins mai mulţi şoferi români să înfiinţeze firme şi să cumpere TIR-uri. Pentru reţelele de trafic, românii ar fi cărăuşii perfecţi. Dacă un străin primeşte 700 de euro pentru fiecare kilogram de heroina transportat, un român e plătit cu 3.000 de euro de pentru toata cantitatea. Ofiţerii antidrog din România au colaborat cu structuri similare din alte 8 state europene şi cu poliţişti americani.

Principalele agenţii de ştiri din întreaga lume au mediatizat captura istorică din ţara noastră. Pe piaţa neagră, heroina s-ar fi putut vinde cu cel puţin 50 de milioane de euro. Cele mai mari pieţe de desfacere ar fi în Franţa şi Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Captura istorică de heroină din Constanța, o operațiune extrem de periculoasă: ofițeri sub acoperire, manevre înșelătoare și traficanți lăsați să creadă că au reușit