Antena Meniu Search
x

Captură uriaşă de marfă contrafăcută în Portul Constanţa. Ceasurile şi hainele de 8,4 milioane de euro au fost aduse din China

Mărfuri contrafăcute, printre care ceasuri şi articole de vestimentaţie, au fost descoperite în două containere sosite din China în Portul Constanţa. Valoarea acestora este de 8,4 milioane de euro.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 13:44

Vezi și

Garda de Coastă a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că o echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a controlat două containere sosite din China. ''În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerelor se aflau 5.275 ceasuri diferite mărci, 12.040 accesorii auto şi 12.210 articole de vestimentaţie, care sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute. În context, doar ceasurile susceptibile de a fi contrafăcute valorează peste 7,8 milioane de euro'', se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 8,4 milioane de euro dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor. 

Totodată, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Captură uriaşă de marfă contrafăcută în Portul Constanţa. Ceasurile şi hainele de 8,4 milioane de euro au fost aduse din China