Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Captură-record de droguri pe coasta de Vest a Mexicului. 8,3 tone, confiscate

Captură-record de droguri. Marina mexicană a anunţat vineri confiscarea în Oceanul Pacific a 8,3 tone de droguri, recordul său pentru o operaţiune pe mare, relatează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.10.2024 , 17:02

Captură-record de droguri pe coasta de Vest a Mexicului. 8,3 tone, confiscate Captură-record de droguri pe coasta de Vest a Mexicului. 8,3 tone, confiscate - Shutterstock

Valoarea mărfii confiscate este de 2.099 miliarde de pesos (134,5 milioane de euro), a anunţat marina într-un comunicat, fără a preciza despre ce droguri este vorba.

"Aceasta reprezintă cea mai mare cantitate de drog confiscată într-o operaţiune maritimă, fără precedent în istoria instituţiei", a mai precizat sursa citată.

Captură uriaşă de droguri pe coasta de vest a Mexicului

Articolul continuă după reclamă

Confiscarea a fost realizată la sud-vest de oraşul Lazaro Cardenas, în statul Michoacan, pe coasta de vest a Mexicului.

În cursul operaţiunii, marina a inspectat şase ambarcaţiuni - cinci nave cu motor şi o navă semisubmersibilă de circa 15 metri lungime - şi a arestat 23 de persoane.

Cea mai mare captură de droguri din istoria Mexicului, 23 de tone de cocaină columbiană, a avut loc în noiembrie 2007.

Mexicul este de decenii placa turnantă a traficului de droguri spre America de Nord, o activitate pentru controlul căreia se luptă un mare număr de carteluri.

Statul Michoacan, în largul căruia a avut loc operaţiunea marinei, este teatrul unor lupte nesfârşite între bande criminale, între care şi puternicul cartel Jalisco Nueva Generacion.

Venită la putere pe 1 octombrie, noua preşedintă a Mexicului Claudia Sheinbaum a prezentat câteva zile mai târziu un "plan naţional de securitate" pentru a pune capăt violenţei în ţară, care se concentrează asupra statelor cele mai periculoase, situate în nord sau pe coasta Pacificului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Captură-record de droguri pe coasta de Vest a Mexicului. 8,3 tone, confiscate