Antena Meniu Search
x

Cardiologul Dan Tesloianu rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă

Dan Tesloianu, cardiologul de la Iaşi acuzat că a montat stimulatoare cardiace scoase de la cadavre, uneori fără să fie necesar, rămâne în arest preventiv, a transmis Curtea de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă. Împreună cu alţi colegi, medicul s-ar fi crezut de neatins. Sunt cel puţin 238 de pacienţi care ar fi trecut prin mâinile reţelei sinistre. Anchetatorii au găsit în casele doctorilor teancuri de bani şi zeci de tablouri ale unor pictori faimoşi. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 22:33

Cardiologul Dan Tesloianu rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă
Cardiologul Dan Tesloianu rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă

"În baza (...) admite contestația formulată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București împotriva încheierii din data de 13.04.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București - Secția I Penală în dosarul nr. (...) Desființează în parte încheierea din data de 13.04.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București - Secția I Penal în dosarul (...) și, rejudecând (...) admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive luate față de inculpatul Tesloianu Nicola Dan formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București", se arată în sentința Curții de Apel București.

Arestul preventiv este prelungit pe o perioadă de 30 de zile, din 19 aprilie până pe 18 mai inclusiv. Decizia este definitivă.

Dan Tesloianu a fost arestat preventiv în februarie

Medicul urma să fie cercetat în arest la domiciliu, în baza unei decizii a Tribunalului Bucureşti, contestată însă la Curtea de Apel Bucureşti.

Dan Tesloianu a fost arestat preventiv în februarie pentru abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită. Practic, cardiologul este acuzat că a refolosit 238 de stimulatoare cardiace sau defibrilatoare "extrase din cadavre sau a căror sursă de provenință nu se cunoaște".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cardiologul Dan Tesloianu rămâne în arest preventiv. Decizia este definitivă