Antena Meniu Search
x

Video Care ar putea fi cauza incidentului aviatic de la Cluj. Ce spun specialiştii

A fost panică aseară pe aeroportul din Cluj. 113 pasageri care se întorceau din Egipt şi-au văzut moartea cu ochii. Roţile avionului au explodat la contactul cu pista, iar scânteile au provocat un incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Ore bune, aeroportul a fost închis, iar zborurile au fost date peste cap.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.10.2021, 19:23

Vezi și

Sunt momentele care dau alarma pe aeroportul din Cluj. Operatorii turnului de control sunt primii care văd flăcările şi imediat îi avertizează pe piloţi. 

Este ora 19.35. Avionul companiei Fly Egipt se pregăteşte să aterizeze. Sunt 113 pasageri care se întorc din Hurghada. Un zgomot puternic zdruncină avionul şi îi sperie pe pasageri. Toate cele patru pneuri ale trenului principal de aterizare explodaseră la contactul cu solul. Aterizarea este atât de violentă, încât ies scântei la impactul cu pista. În câteva secunde, un incendiu izbucneşte. 

Două minute mai târziu, se activează planul roşu de intervenţie. Pista este împânzită de pompieri. Cu toţii sunt pregătiţi pentru ce e mai rău. 

"Nu mai are apă. Nu ridică presiunea că apă trebuie să aibă de la centrală".

Pe acelaşi subiect

Ciprian Cornea, ISU Cluj: Incendiul a fost lichidat în scurt timp de către serviciul privat pentru situaţii de urgenţă al aeroportului. 

Unul câte unul, oamenii sunt scoşi din aeronavă. Sunt încă în stare de şoc. Minutele au părut ani până când s-au văzut în siguranţă. Nimeni n-a avut nevoie însă de îngrijiri medicale. 

"Nu a aterizat foarte bine. A picat dintr-o dată, a dat cu roata. Cred că atunci a explodat. Că am simţit, am văzut cum a explodat", spune o pasageră.

Care ar putea fi cauza incidentului aviatic de la Cluj. Ce spun specialiştii

Cauza oficială a incidentului nu a fost încă stabilită, dar specialiştii cred că ştiu ce s-a întâmplat.

David Ciceo, directorul aeroportului: Este posibil să fi avut viteză foarte mare. La pistă nu este nicio problemă.

Iniţial, reprezentanţii aeroportului au estimat că zborurile vor fi amânate doar trei ore. Însă... 

Alex Prunean, reporter Observator: Este trecut de ora 22:30 de minute şi la mai bine de 3 ore de la incident, aeroportul este încă inchis. Pentru ca toate probele să fie conservate, aeronava avariată trebuie să rămână pe pistă exact în locul în care s-a oprit, până când la Cluj vor sosi specialiştii din cadrul AIAS. 

Abia în această dimineaţă a fost redeschis aeroportul, la ora 4 şi 15 minute. În tot acest timp, traficul aerian a fost dat peste cap. Avioanele care trebuiau să aterizeze au survolat deasupra aeroportului până când au putut ateriza în siguranţă. Multe curse au avut întârzieri, spre supărarea pasagerilor. 

"3 zile tebuie să aşteptăm. Azi trebuia să fiu la muncă riscăm să ne peirdem locurile de muncă". 

"N-a venit nimeni să ne anunţe, să ne aducă un pahar cu apă", spun călătorii.

Este cel de-al treilea incident aviatic din ultima perioadă. La începutul săptămânii o aeronavă TAROM s-a depresurizat, iar oamenii au fost nevoiţi să respire prin măştile de oxigen, iar luna trecută o cursă Wizzair a survolat minute bune oraşul Iaşi, pentru că nu funcţiona trenul de aterizare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Care ar putea fi cauza incidentului aviatic de la Cluj. Ce spun specialiştii