Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Care este starea celor patru angajaţi Azomureş, intoxicaţi cu amoniac. Anul trecut un muncitor a murit din aceleaşi cauze

Patru angajaţi ai Azomureş, cel mai important producător de îngrăşăminte agricole din România, care lucrau pe un acoperiş din apropierea combinatului chimic au ajuns la spital, după ce au inhalat amoniac. Imediat ce au simţit mirosul toxic, bărbaţii s-au îndreptat singuri către cabinetul medical, iar de acolo au fost preluaţi de medici şi duşi la secţia de primiri urgenţe a spitalului din Târgu Mureş pentru investigaţii.

de Sorin Tanţoş

la 10.07.2024 , 08:22

Cei patru bărbaţi erau angajaţi la combinatul Azomureş. Chiar dacă nu lucrau în partea de producţie, la un moment dat, în timp ce executau nişte lucrări pe un acoperiş din zonă, oamenii au simţit dintr-o dată un miros înţepător, iar în scurt timp au început să aibă dificultăţi respiratorii.

Incident cu repetiţie la Azomureş

"Au fost expuşi în timpul activităţii curente la un nor de amoniac rezultat în urma unei scăpări accidentale, din sistemul presurizat de la nivelul întreprinderii respective", a declarat Vanghelie Bogdan, medic UPU Târgu Mureş.

Vezi și

Speriaţi, cei patru muncitor au cerut ajutor în cadrul cabinetului medical al combinatului chimic. Deşi, starea lor era una stabilă, s-a luat decizia ca angajaţii să fie transportaţi la spital.

Nu este prima dată când se întâmplă astfel de incidente la Azomureş. Anul trecut, trei bărbaţii s-au intoxicat cu substanţe periculoase în combinat, iar în anul 2021, cel mai important producător de îngrăşăminte agricole din România, a fost scena unei explozii înfricoşătoare. Un bărbat a ajuns atunci la spital cu tăieturi la mână, după ce conducta unei instalaţii de amoniac s-a fisurat, iar geamurile combinatului s-au spart.

Sorin Tanţoş Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Care este starea celor patru angajaţi Azomureş, intoxicaţi cu amoniac. Anul trecut un muncitor a murit din aceleaşi cauze