Antena Meniu Search
x

Video Tocmai când lucrurile păreau că revin la normal, de luni, Bucureştiul îşi închide din nou restaurantele, cafenelele, teatrele şi cinematografele. Se aşteaptă anunţul oficial

Cinci săptămâni. Atât a durat perioada în care Bucureştiul a respirat uşurat că scade numărul cazurilor de coronavirus. Situaţia s-a înrăutăţit în ultima săptămână iar, începând de luni, restaurantele, cinematografele şi teatrele ar putea fi, din nou, închise.

De Denisa Morariu-Tamaş la 07.03.2021, 09:24
Vezi și

Bucureşti în scenariul roşu

Astăzi, autorităţile urmează să ia decizia finală, după ce Capitala a depăşit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Pe 25 ianuarie, Bucureştiul s-a deschis. După o lungă aşteptare, lucrurile au părut că revin încet la normal. Mai ales afacerile, atât de afectate de restricţii. Pe 8 martie, e posibil ca restaurantele, cafenelele, teatrele şi cinematografele să se închidă din nou. 

Amalia Bellantoni: "Nu mai rezistă afacerea, nu mai rezistăm nici noi ca oameni, ca persoane care efectiv am avut speranţă, aceea de a putea supravieţui acestei pandemii"

În ultimul an, Amalia şi soţul său şi-au închis fabrici şi magazine care distribuiau alimente către industria hotelieră şi restaurante iar din patroni, au devenit angajaţi. 

Amalia Bellantoni: "Spălăm vase, servim la masă, ştergem pe jos, facem de mâncare, astfel încât să putem să existam noi, ca familie. Sincer nu ne-am mai permis să avem angajaţi, pentru că nu poţi să angajezi pe cineva şi peste o lună să îl dai afară".

Cinematografele se închid din nou

Ilona Brezoianu: "Le mulţumim că au acceptat să vină în condiţiile astea. Chiar şi cu o capacitate redusă, ei au cumpărat imediat şi sunt dornici să vină la teatru"

Monica Felea a lucrat 3 luni în ultimul an. Abia prinsese curaj să investească în distribuirea unui film nou în cinematografe, când a aflat că va pierde tot, din nou. 

Monica Felea: "În acest weekend, am avut şi primele proiecţii ale filmului, care erau cam sold out. Aşa încât vineri, când a venit vestea, primul gând a fost hai măcar sperăm să nu se închidă până luni, ca să nu trebuiască să dam banii pe bilete înapoi"

Distribuitorii de filme contestă rata de 3 la mie şi spun că ar trebui ridicată limita de la care se impun restricţii, pentru că cinematografele respectă cu stricteţe măsurile de protecţie.

Monica Felea: "Eu am fost de dimineaţă la supermarket şi daca îţi arăt o poză de acolo este incompartabil cu ce se intâmpă într-o sală de cinematograf"

Singura excepţie făcută de autorităţi de data aceasta se referă la cursuri. Elevii claselor a opta şi a 12-a vor merge fizic la scoala chiar şi în localităţile aflate în scenariul roşu şi vor rămâne în bănci până când rata de infectare depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Tocmai când lucrurile păreau că revin la normal, de luni, Bucureştiul îşi închide din nou restaurantele, cafenelele, teatrele şi cinematografele. Se aşteaptă anunţul oficial