Antena Meniu Search
x

Video Casă cuprinsă de flăcări în Bistriţa. Lipsa hidranţilor din zonă a provocat panică printre vecini: "Ardem ca şobolanii. Aşa ceva nu se poate"

Incendiu devastator într-un cartier de la periferia oraşului Bistriţa. Flăcări uriaşe au mistuit rapid o gospodărie, iar norul gros de fum a putut fi observat de la mai bine de 10 kilometri distanţă. În subsolul casei şi în curte se aflau zeci de recipiente cu material inflamabil, ce ar fi putut provoca o explozie de proporţii. Pompierii ajunşi la faţa locului au stabilit că incendiul a pornit de la o centrală termică pe lemne. 

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 09:52

Vezi și

Alarma s-a dat în jurul orei 14.30, când flăcările puternice şi fumul înecăcios i-au scos afară din case pe cei care locuiesc în zonă. Oamenii s-au temut că vâlvătaia ar putea ajunge şi la casele lor.

Localnic: A ieşit soţia afară şi apoi mi-a zis "ieşi mă afară, arde casa domnului inginer". Deja era flacără înaltă. 

Localnic: Aşa ceva nu se poate întâmpla. Ardem ca şobolanii. Ziua în amiaza mare, să nu se poată stinge un incendiu de proporţiile astea. 

Lipsa hidranţilor a creat probleme pompierilor

Pe acelaşi subiect

Cum în zonă nu există hidranţi, iar în jurul casei cuprinse de flăcări se aflau zeci de recipiente cu substanţe extrem de inflamabile, oamenii au intrat în panică.

Localnic: Nu sunt hidranți, pentru că sunt astupati de instalaţiile de gaz. 

Localnic: În fiecare colţ de stradă ar trebui să fie câte un hidrant. 

Marius Rus, purtător de cuvânt ISU Bistrița: Incendiul se manifesta generalizat, la nivelul unei anexe, garaj, depozit de lemne şi la nivelul acoperişului. Mai exact, la nivelul podului construit din lemn. 

Pompierii ajunşi acolo au reușit să stingă flăcările la timp, înainte ca acestea să se extindă şi să provoace un dezastru de proporţii. Dacă în mare parte casa a fost salvată, centrala termică de unde a pornit acest incendiu, a fost mistuită de flăcări. Din fericire, proprietarii casei nu se aflau înăuntru în momentul izbucnirii incendiului. Pagubele materiale, însă, sunt însemnate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Casă cuprinsă de flăcări în Bistriţa. Lipsa hidranţilor din zonă a provocat panică printre vecini: "Ardem ca şobolanii. Aşa ceva nu se poate"