Antena Meniu Search
x

Video Casă ruptă în două de un copac doborât de furtună, bărbat electrocutat pe un stâlp de înaltă tensiune, în județul Bacău

Codul roșu de furtună a făcut prăpăd în județul Bacău. În localitatea Târgu Trotuş, o casă a fost complet distrusă de un copac prăbușit peste ea. În aceeași localitate, angajatul unei companii de electricitate a murit electrocutat după ce furtuna l-a surprins cățărat pe un stâlp.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.06.2021, 18:13

Vezi și

Meteorologii au emis, marți după-amiază, două avertizări Cod Roșu de furtună pentru mai multe localități din Bacău, unde au fost înregistrate intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h, grindină de medii dimensiuni, descărcări electrice frecvente, averse torențiale ce au cumulat peste 25 - 30 l/mp.

Cod roșu de furtună în județul Bacău

Localitățile afectate: Mănăstirea Cașin, Căiuți, Coțofănești, Onești, Târgu Trotuș, Bârsănești, Pârgărești, Ștefan cel Mare, Cașin, Buciumi, Bogdănești;

Potrivit ISU Bacău, în doar câteva minute, vijelia a provocat numeroase pagube. Pentru gestionarea evenimentelor, 49 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență au fost chemați să acționeze pentru evacuarea apei din gospodării (curți, beciuri) și degajare de arbori căzuți (3 arbori), cu 5 autospeciale de intervenție cu apă și spumă, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 microbuz, 2 autoturisme pentru muncă operativă, 2 motopompe transportabile. 

În localitatea Târgu Trotuș, un copac a căzut peste o casă și a rupt-o în două. 

Angajatul unei companii de electricitate, mort după ce a fost surprins de furtună pe un stâlp de înaltă tensiune

Tot la Târgu Trotuș, angajatul unei companii de electricitate a murit după ce a fost surprins de furtună pe un stâlp de înaltă tensiune, încercând să repare o avarie semnalată de consumatori. 

Reprezentanții ambulanței au spus că bărbatul era încă suspendat când au ajuns primele echipaje de salvare. S-a încercat resuscitarea, însă în zadar. Bărbatul a murit electrocutat.

Articol realizat cu informații și imagini obținute de reporterul Observator Clara Mihociu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Casă ruptă în două de un copac doborât de furtună, bărbat electrocutat pe un stâlp de înaltă tensiune, în județul Bacău