Antena Meniu Search
x

Galerie foto Casa Veronicăi Micle din Iaşi este scoasă la vânzare. Cât costă locuinţa în care poeta a locuit cu soţul ei, Ştefan

Locuinţa în care Veronica Micle a locuit împreună cu soţul ei Ştefan în Iaşi, de pe strada Nicolae Gane este scoasă la vânzare. Casa, care are 300 m² şi 6 camere, precum şi un teren de aproape 650 m² se vinde pe o cunoscută platformă imobiliară la preţul de 725.000 de euro.

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 16:56

Locuinţa situată pe strada Nicolae Gane nr. 401 a aparţinut Veronicăi Micle în perioada în care aceasta a locuit împreună cu soţul ei Ştefan, care era profesor universitar de fizică și chimie. Ştefan Micle era mai mare cu 33 de ani decât Veronica, aceasta având doar 14 ani când cei doi s-au căsătorit. 

Casa Veronica Micle din Iași a fost radiată din Lista monumentelor istorice, prin ordin al Ministrului Culturii în 2021, deşi a fost prima dată clasată în lista monumentelor istorice de interes local în 1992. În anul 1997, una dintre locatarele imobilului a cerut declasarea din lista monumentelor istorice, stabilindu-se că imobilul "nu are valoare memorialistică şi nici elemente arhitecturale deosebite", relatează Ziarul de Iaşi, însă decizia oficială a fost luată de magistraţii Curţii de Apel abia în 2021.

Astăzi, anunţul de vânzare al casei memoriale construite în 1897 este încă valabil, la preţul de 725.000 de euro. Casa are 6 camere, 2 băi, 2 magazii şi un garaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Casa Veronicăi Micle din Iaşi este scoasă la vânzare. Cât costă locuinţa în care poeta a locuit cu soţul ei, Ştefan