Foto

Castelul Riegersburg, redenumit pe Google "Castelul Riegersburg Arthur". Alăturate, două emoticoane cu un cuțit și un urs

De Daniel Murărescu.
Publicat: 06.05.2021, 19:16.
Actualizat: 06.05.2021, 19:28

Utilizatorii Google au schimbat denumirea Castelul Riegersburg în "Castelul Riegersburg Arthur", alăturând două emoticoane cu un cuțit și un urs, referire la scandalul iscat în urma uciderii ursului de către prințul austriac Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein.

Castel Riegersburg pe Google

Cum arată acum pagina de Google a Castelul Riegersburg

Google

"Castelul Riegersburg este un castel medieval situat pe un vulcan latent, deasupra orașului Rigersburg din statul austriac Stiria. Castelul este deținut de familia princiară din Liechtenstein și conține un muzeu cu expoziții. Castelul Riegersburg este situat la o înălțime de 450 de metri", se arată în descrierea castelului.

Scandal după uciderea ursului Arthur de către un prinț din Austria

Citește și:

Arthur, cel mai mare urs brun din România în vârstă de 17 ani, a avut ghinionul să cadă victimă unui vânător de trofee. Dar nu oricui, ci unui prinț din Austria, care a plătit în luna martie 7.000 de euro pentru uciderea sa.

Organizaţiile de mediu cer acum interzicerea vânătorii de trofee şi au lansat în acest sens şi o petiţie online, unde 1.000 de români au semnat deja. Uciderea lui Arthur a avut loc într-o perioadă în care Ministerul Mediului a dat o derogare pentru împuşcarea unei ursoaice cu pui, care ar fi cauzat pagube anul trecut la unele ferme din Ojdula, județul Covasna. Doar că Prinţul Emanuel nu a împuşcat ursoaica, ci pe Arthur.

Cine este prințul austriac suspectat de uciderea celui mai mare urs din România

Josef-Emmanuel von und zu Liechtensein, prinţul care a împuşcat, într-o pădure din Covasna, un urs considerat de organizaţiile de mediu cel mai mare exemplar din UE, este unicul fiu al lui Nikolaus von Liechtenstein, preşedintele Societăţii Europene Coudenhove-Kalergi.

În calitatea sa de președinte al Societății Europene Coudenhove-Kalergi, Nikolaus von Liechtenstein l-a decorat anul trecut pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru rolul său în construcţia europeană.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.