Antena Meniu Search
x

Câţi bani a dat un român pe un permis auto fals: făcuse "şcoala de şoferi" online, în Polonia. Poliţiştii l-au prins la vama Oancea

Poliţiştii de frontieră gălăţeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie - română şi din Republica Moldova - asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, ce s-a dovedit a fi fals, informează, vineri, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

de Redactia Observator

la 27.05.2022, 12:18

Bărbatul a fost prins de poliţişti cu permisul fals la graniţa cu Republica Moldova
Bărbatul a fost prins de poliţişti cu permisul fals la graniţa cu Republica Moldova - Poliţia de Frontieră (scop ilustrativ)

Potrivit sursei citate de Agerpres, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi din Republica Moldova, în vârstă de 64 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, i-a fost efectuat un control amănunţit, în urma căruia au descoperit asupra sa un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, având imprimate fotografia şi datele sale de identitate.

Permis auto fals, cumpărat cu 1.200 de euro din Polonia

În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul în cauză după ce a urmat cursuri online la o şcoală de şoferi din Polonia, în schimbul sumei de 1.200 de euro. În cauză se efectuează cercetări pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Poliţiştii de frontieră de la Oancea au descoperit şi la începutul acestei săptămâni un permis de conducere polonez fals asupra unui bărbat din Republica Moldova, cu dublă cetăţenie. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a declarat că permisul de conducere fals l-a procurat de la o cunoştinţă, pentru a-l folosi în cazul în care ar comite abateri la Regimul circulaţiei rutiere, urmate de reţinerea permisului de conducere. Şi în acest caz, se efectuează cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Câţi bani a dat un român pe un permis auto fals: făcuse "şcoala de şoferi" online, în Polonia. Poliţiştii l-au prins la vama Oancea