Antena Meniu Search
x

Video Cât costă rucsacul de urgenţă în caz de cutremur şi de unde poate fi cumpărat

După cutremurele din ultimele zile, românii "se înarmează" cu rucsacuri de urgenţă. Observator vă arată ce trebuie să conţină de fapt rucsacul de urgenţă, cât costă şi de unde poate fi achiziţionat.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 17.02.2023, 17:06

Vezi și

Rucsacul ar trebui să conţină provizii pentru cel puţin trei zile şi ar trebui aşezat aproape de intrarea în locuinţă. "Acest rucsac ar fi indicat să conţină alimente, cu termen de valabilitate mai mare, conserve, apă, haine de schimb, o pătură, trusă de prim-ajutor în care să avem comprese sterile, dezinfectant, medicamente, obiecte de igienă, o lanternă, un aparat de radio cu baterii, un fluier, o mască şi mănuşi. La adult putem să adaugăm copii de la actele casei, buletin, asigurari de sanatate. Doar pentru adulti!", a declarat Petruţa Precup, căpitan în cadrul ISU Bucureşti-Ilfov.

Pe Internet, vânzările la kit-urile de urgenţă au explodat. "Comparativ cu anul trecut aveam in jur de 10, maximum 15 comenzi pe luna, in ultimele doua saptamani comenzile au ajuns intre 80-100. Noi avem trei tipuri principale de kituri, solo, eventual pentru copil, duo, pentru doua persoane si kitul pentru toti patru", a declarat Andreea Timofte, reprezentanta unui magazin care vinde astfel de kit-uri. Kit-urile costă între 300 şi 600 de lei. Sunt însă şi vânzători care au speculat momentul şi vând kit-uri de urgenţă mai complexe care depăşesc 2.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Cât costă rucsacul de urgenţă în caz de cutremur şi de unde poate fi cumpărat