Antena Meniu Search
x

Video Cât îi costă pe aleși masa de Paşte. În ciuda scumpirilor, parlamentarii spun că nu cheltuie mulți bani pe bucatele tradiționale

În ciuda scumpirilor la alimente, parlamentarii nu cheltuie prea mulţi bani pentru masa de Paşte, deşi, recunosc că nu lipseşte nimic din bucatele tradiţionale. Dacă românii sunt dispuşi să cheltuie şi 500 de euro pentru ca friptura de miel, pasca sau cozonacul să nu lipsească de pe masă, aleşii au noroc cu rudele de la ţară, de unde primesc miel sau alte produse tradiţionale.  

de Redactia Observator

la 23.04.2022, 12:38

Vezi și
  • Românii, arşi la buzunare de Paşte. Aleșii, în schimb,

Bugetul pentru masa de Paşte este mai mare anul acesta cu 30-40% faţă de anul trecut.

Cei care nu au rude la ţară şi vor ca de pe masa de sărbători să nu lipsească friptura de miel, pasca sau cozonacul ajung să scotă din buzunar câteva mii de lei.

Nici de pe masa parlamentarilor nu lipsesc preparatele tradiţionale.

Marius Budăi, ministrul Muncii: În primul si in primul rand sarmalele. Astea sunt principalele la noi. Nu sunt un iubitor neaparat al ciorbei de miel, dar drobul da.

Pe acelaşi subiect

Gabriel Avramescu, deputat PNL: Obligatoriu cozonacul, ouale rosii si drobul.

Oana Murariu, deputat USR: De la masa de Paște nu lipsesc ouale, cozonacul pasca si in rest fiecare ce isi doreste.

Pentru parlamentari, masa de Paşte costă doar câteva lei 

Scumpirile la alimente sunt resimţite şi de aleşi, care spun că pentru masa de Paşte nu cheltuie mai mult de câteva sute de lei.

Gabriel Avramescu, deputat PNL: Bugetul este mai mare pentru ca am vazut cu totii ca litrul de ulei a trecut de 10 lei, am vazut ca faina s a scumpit si ea. Pentru noi pentru 4-5 persoane bugetul este de 4-500 de lei.

Marius Budăi, ministrul Muncii: Cam in jur de o mie de lei. Pana intr o mie de lei. Asa ne am propus.

Oana Murariu, deputat USR: Niciodata nu ma gandesc la alocarea unui buget. Adica nu facem ceva absolut de deosebit. Nu incarajam excesul de sarbatori. Asa ca un buget obisnuit aproape la fel ca in ficare saptamana.

Aleșii se bazează rudele de la ţară

Aleşii recunosc, însă, că se bazează pe produsele tradiţionale făcute de părinţi sau de rude în gospodăriile proprii.

Alexandra Presura, deputat PSD: Parintii mei locuiesc la tara si au acolo in curte o mica ferma. Ei fac pregatirile, nici nu cred ca o sa ma duc la cumparaturi, decat poate doar pentru stricul necesar ale casei ceva ce nu avem acasa deci nu avem un buget.

Gabriel Avramescu, deputat PNL: Sacrificam mielul la tara pentur ca sora tatalui meu, matusa mea, are o stana si de acolo de aprovizionam de fiecare data. Acum il primim de la neamuri. Asta e adevarul.

Bogdan Ivan Gruia, deputat PSD: O mare parte din produsele de pe masa de paste vor fi asigurate din gospodarie din productia proprie a parintilor mei.

Parlamentarii se află în mini vacanţă până marţi, atunci când se întorc la muncă pentru două zile, pentru ca mai apoi să plece în minivacanţa de 1 mai. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Cât îi costă pe aleși masa de Paşte. În ciuda scumpirilor, parlamentarii spun că nu cheltuie mulți bani pe bucatele tradiționale