Antena Meniu Search
x

Video "Cătă nu mai este". Soţia bărbatului lovit mortal de Radu Gheţea, din cauza neatenţiei, dezvăluie cum a primit vestea dramatică

Raport acuzator împotriva unuia dintre cei mai experimentaţi bancheri din ţară, trimis în judecată pentru că a omorât un bărbat într-un accident de maşină. Radu Gheţea, preşedintele uneia dintre cele mai mari mari bănci, a scăpat automobilul de sub control din cauza oboselii sau a neatenţiei, spun doi experţi care au analizat impactul. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 22.03.2024, 19:40

Vezi și

Raportul experţilor judiciari spune că bancherul conducea cu 70 de kilometri pe oră în momentul accidentului. Impactul ar fi venit după ce Radu Gheţea ar fi adormit la volan sau pentru că i-a fost distrasă atenţia de telefonul mobil, arată documentul pus la dispoziţia instanţei. 

Radu Gheţea a fost şeful CEC Bank timp de 12 ani

Andreea Filip - reporter Observator: Radu Ghețea venea dinspre Constanța și se indrepta spre Hârșova. În această curbă a pierdut controlul volanului și a întrat pe contrasens. A izbit prima mașina care a ieșit în afara drumului și a intrat cu putere în cel de-al doilea autoturism care circula regulamentar. Bărbatul din dreapta nu a avut nicio șansă.

Radu Ghețea, în vârstă de 74 de ani, a fost trimis în judecată săptămâna trecută pentru accidentul pe care l-a provocat în anul 2020. Bancher renumit, a fost 12 ani şeful CEC Bank, iar acum este preşedintele unei bănci comerciale şi președinte de onoare al Asociației Române a Băncilor, pe care a condus-o 14 ani. Soţia victimei a vorbit astăzi cu reporterul Observator. Speră că justiţia îi va face dreptate - se plânge de durata anchetei şi de comportamentul bancherului. 

Pe acelaşi subiect

Soţia victimei: A stat lângă maşină şi a savurat o cafea, asteptând să iasă avocaţii dumnealui din sediul IPJ. Nici măcar în al 12-lea ceas nu a avut decenţa să se îndrepte către mine şi către copii şi să ne spună că îi pare rău. Să iei viaţa unui om si sa ai asta pe conştiinţă este un mare chin, doar că nu o fi având conştiinţă. Nu am înţeles de ce atât de mult s-a plimbat acest dosar.

Adrian Cuculis - avocat: Dosarul a fost tărăgănat destul de mult, iar familia, fiind nemulţumită, s-a adresat instanţei de judecată cu o contestaţie în tergiversarea procesului penal.

Cum a primit vestea tragică soţia bărbatului mort în accident 

Soţia bărbatului care a murit în accidentul provocat de bancher plânge şi astăzi când îşi aminteşte cum a aflat că a rămas văduvă. Soţul ei era în maşina lovită de Radu Gheţea. Fiul unui prieten de familie i-a dat vestea cum a putut mai blând. 

Soţia victimei: A zis: "tati mai este şi Cătă nu mai este". Cătă fiind sotul meu. Şi am zis: "Nu e adevărat!". Şi-a dorit enorm să plece, şi-a dorit atât de mult şi a fost atât de bucuros să plece, în condiţiile în care, pentru noi, duminica era ziua în care ne adunam familia şi eram nedespărţiţi. 

Reporterul Observator a încercat să îl contacteze pe Radu Gheţea, dar fără rezultat.

Accidentul mortal provocat de Radu Gheţea a avut ca drept cauză fie adormirea acestuia la volan fie că (probabil) ar fi folosit telefonul mobil sau desfăşura o altă activitate ce nu îi permitea să mai fie atent la drum. Vitezele de deplasare se situau în jurul a 70km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Cătă nu mai este". Soţia bărbatului lovit mortal de Radu Gheţea, din cauza neatenţiei, dezvăluie cum a primit vestea dramatică