Antena Meniu Search
x

Video Câţi ani de închisoare riscă patronii staţiei GPL din Crevedia. Stângă şi Doldurea au reconstruit casele victimelor pentru o sentinţă mai blândă

Patronii staţiei GPL din Crevedia, care a sărit în aer anul trecut, au fost trimişi în judecată. Sunt acuzaţi de provocarea dezastrului care a dus la moartea a 5 oameni şi rănirea altor 54. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, riscă până la 13 ani de închisoare. În ultimele luni, ei au căzut la înţelegere cu zeci de victime cărora le-au reconstruit casele, pentru a obţine o sentinţă mai blândă.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 12.06.2024 , 20:52

La 10 luni de la imaginile care au şocat o întreagă ţară, zona afectată de explozii este acum de nerecunoscut.

Cosmin Stângă şi Ionuţ Doldurea, trimişi în judecată

Curtea în care au avut loc exploziile a fost curățată și îngrădită iar mare parte din locuințele distruse au fost reconstruite după ce păgubiții au căzut la înțelegere cu patronii Stângă și Doldurea și au renunțat la proces. Cei care nu s-au lăsat înduplecați, se judecă în instanță pentru despăgubiri. Astăzi, pe locul caselor lor sunt numai buruieni. O bucată de gard și acest banner cu poza unei victime ne mai aduce aminte ca aici a fost dezastrul care a luat 5 vieți și a băgat în spital 54 de oameni.

Vezi și

Procurorii au decis trimiterea în judecată a patronilor staţiei GPL pe care îi acuză de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. Potrivit anchetatorilor, Cosmin Stângă şi Ionuţ Doldurea şi-au încurajat angajaţii să facă operaţiuni ilegale de transvazare a gazului dintr-o cisternă în alta, iar asta a dus, în cele din urmă, la accidentul teribil.

Pe acelaşi subiect

Cei doi îşi pregătesc apărarea în libertate. Ionuţ Doldurea a scăpat chiar azi de controlul judiciar. 

Victimele care nu au acceptat să cadă la înţelegere cu patronii staţiei GPL acuză presiunile din partea avocaţilor acestora.

"Facuse oferta de 150.000 de euro. E vorba de viata la parintii mei de amandoi, io am gasit-o pe mama, pe tata l-am cautat 3 minute si apoi l-am gasit mort", a spus fiul unor victime ale exploziei.

Constantin Gavrilescu este unul din cei care au fost de acord să renunţe la pretenţii financiare în cadrul procesului civil. Asta după ce firma care i-a distrus casa i-a reconstruit-o din temelii.

Primarul din Crevedia, reales pentru un nou mandat

Avocatii celor doi patroni au refuzat sa facă vreun comentariu. În dosar sunt implicate ca părţi civile 132 de persoane care cer despăgubiri de peste 26 de milioane de euro.

"Parchetul schimbase încadrarea pe ucidere din culpă iar acum ne-am terzit că vedem o trimitere în judecată fără această infracţiune. E clar că infracţiunile sunt foarte grave în jur de 13 ani de zile de închisoare pe pedeapsa maximă", a declarat Adrian Cuculis, avocat.

Florin Petre, primarul din Crevedia, acuzat de rudele celor decedaţi că ştia de ilegalităţile care se petreceau în interiorul staţiei GPL, nu are nicio calitate în acest dosar. El a fost dat afară din PSD, dar duminică a fost reales pentru un nou mandat tot din partea social-democraţilor. 

Şi Ion Doldurea, tatăl unuia din patronii de la Crevedia, a câştigat alegerile pentru postul de primar, la Caracal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Evenimente » Câţi ani de închisoare riscă patronii staţiei GPL din Crevedia. Stângă şi Doldurea au reconstruit casele victimelor pentru o sentinţă mai blândă