Antena Meniu Search
x

Video Căutări disperate pe râul Someş pentru găsirea unui reputat medic. Bărbatul a plecat la pescuit şi nu s-a mai întors. Jandarmii i-au găsit doar undiţele

Căutări disperate pe râul Someş: pompieri, scafandri, jandarmi şi voluntari caută un renumit medic radiolog care a dispărut. Doctorul de 65 de ani a plecat la pescuit şi nu s-a mai întors acasă. Soţia lui a alertat aseară autorităţile. Scafandrii l-au căutat zi şi noapte în apele reci ale râului, însă curenţii puternici împiedică misiunea.   

de Redactia Observator

la 04.02.2024, 19:35

Vezi și

Bebe Lumezeanu, un reputat medic radiolog de la spitalul din Gherla, a plecat la pescuit pe râul Someşul Mic ieri dimineaţă, aproape de casa unde locuieşte. Cum seara nu s-a mai întors, la lăsarea întunericului, soţia a sunat la 112. 

Andreea Vişan, IPJ Cluj: În jurul orei 19:30, poliţia municipiului Gherla a fost sesizată despre faptul că o persoană ar fi căzut în râul Someş în interiorul municipiului Gherla. La faţa locului au fost trimise echipaje de la ISU Cluj alături de poliţişti de la structura de Ordine Publică. 

Imediat au început căutările, poliţişti şi pompieri voluntari au ieşit în misiune pe întuneric. 

Reprezentant ISU Cluj: Căutările au început aseară şi au fost reluate în această dimineaţă. Misiunea este una dificilă din cauza curneţilor puternici şi a terenului accidentat. 

Pe acelaşi subiect

La locul de pescuit au fost găsite doar undiţele şi au fost identificate urme în pământul moale care ii fac pe pompieri să creadă că ar fi alunecat în apă. 

La locul de pescuit, jandarmii i-au găsit doar undiţele

Reporter: Spuneţi că şansele mai mari ar fi să fie într-o zonă unde să fie răchită şi să se fi prins?

Călin Rotar, ISU Cluj: Da. Pe fund e numai balastru şi pietre care sunt alunecoase. La ce curent are apa acum, puţine şanse... poate doar să fie o creangă, ceva, apa foarte mică să nu poată să treacă peste. Când intră în curent, îl duce curentul. Uitaţi cum se vede, o parte aici, o parte dincolo. 

Misiunea scafandrilor este mult îngreunată de curenţii foarte puternici

Călin Rotar, ISU Cluj: Viteza apei, peste 20 de metri pe minut, ceea ce e mult. Se interzice intrarea scafandrilor în apă. Fundul, bolovani, balastru, nisip. Temperatura apei, 5 grade. 

Căutările ar putea fi oprite din nou la lăsarea întunericului și reluate, mâine dimineață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Căutări disperate pe râul Someş pentru găsirea unui reputat medic. Bărbatul a plecat la pescuit şi nu s-a mai întors. Jandarmii i-au găsit doar undiţele