Antena Meniu Search
x

Cauza exploziei din Călimăneşti. Cum s-a produs deflagraţia care a ucis patru muncitori şi a rănit alţi cinci

Explozie în Călimăneşti. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea a transmis, joi dimineaţă, că explozia, urmată de incendiu, de pe şantierul Autostrăzii Moldova s-a produs din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţiei scânteilor mecanice, în urma lucrărilor pe şantier

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 11:10

ISU Vrancea a transmis, joi dimineaţă, concluziile finale în urma exploziei de la Călimăneşti.

”În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţiei scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”, au arătat reprezentanţii ISU Vrancea.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iar alţi cinci au fost răniţi.

Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

Pe acelaşi subiect

Reacţia CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Cristian Pistol transmite condoleanţe familiilor victimelor exploziei de pe şantierul Autostrăzii Moldova, soldată cu moartea a patru persoane şi cu rănirea altor cinci, remarcând că ” încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri”.

”Transmit condoleanţe familiilor constructorilor care şi-au pierdut viaţa în explozia de gaze care a avut loc în această noapte pe şantierul lotului 1 al Autostrăzii Focşani-Bacău. Totodată, doresc însănătoşire grabnică celor care au fost răniţi în acest accident. Încă o dată se dovedeşte că meseria de constructor este grea şi presupune riscuri”, a scris Cristian Pistol pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Cauza exploziei din Călimăneşti. Cum s-a produs deflagraţia care a ucis patru muncitori şi a rănit alţi cinci