Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii, despre cazul bebeluşului mort la Târgovişte după o transfuzie de sânge: "Destul de ciudat"

Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Un tată susţine că fiul său, născut prematur în luna decembrie, a murit după o transfuzie de sânge pentru că, timp de oră, nu a fost supravegheat.

Vezi și

Acuzaţii grave la Spitalul Judeţean din Târgovişte. Un tată susţine că fiul său, născut prematur în luna decembrie, a murit după o transfuzie de sânge pentru că, timp de oră, nu a fost supravegheat.

Doar o lună a trăit bebeluşul născut prematur la spitalul din Târgovişte. Când a venit pe lume, cântărea puţin peste un kilogram şi suferea de insuficienţă hepatică şi anemie. În timpul unei transfuzii, acuză familia, niciun cadru medical nu i-ar fi monitorizat semnele vitale, timp de o oră. 

ROXANA ALDEA, şefa Secţiei de Neonatologie, Spitalul din Târgovişte: Este o asistenta la 7 copii, asistenta nu stă să-l ţină de mână pe pacient! Din primele investigatii, să zicem - comisie de disciplină, de etică - nu s-a gasit nimic în neregulă. 

Ministrul Sănătăţii susţine că medicii nu au anunţat imediat Comisia de TRANSFUZIE şi HEMOVIGILENŢĂ din spital, care poate lua decizii atunci când, în timpul administrării de sânge la un pacient, apar reacţii adverse severe. 

ROXANA ALDEA, şefa Secţiei de Neonatologie, Spitalul din Târgovişte: E un copil care putea sa moara si dupa externare, si in primii ani din viata din cauza organelor care nu s-au format intrauterin, nu s-au dezvoltat. 

SORINA PINTEA, ministrul Sănătăţii: Cazul este, din punctul meu de vedere, destul de ciudat si tocmai de aceea inspectorii verifica toate aspectele. 

Familia acuză echipa medicală şi că i-a cerut mamei bani pentru cezariană. 

NICOLAE BĂDOIU, tatăl copilului: Efectiv i-a zis de la obraz, am alergat pe holuri sa-i duc banii, ca anestezistul nu voia sa se apuce de ea, sa-i faca anestezia, pana nu i-a dat banul!

Sunt afirmatii grave care numai daca pot fi dovedite, fiecare va raspunde individual, este reacţia managerul Spitalului de Urgenţă din Târgovişte.

Maternitatea din Târgovişte, transformată de câteva luni în unitate de gradul trei, ca să poată prelua cazuri grave şi din alte judeţe, nu a fost ocolită de scandaluri. În iulie, anul trecut, o asistentă a ajuns la poliţie, după ce a fost filmată în timp ce brusca un nou-născut. 

Anchetă se face şi la Spitalul Judeţean din Vâlcea, de unde un copil cu laringită a fost transferat prea târziu la Bucureşti. Acum este în comă. 

Ei efectiv si-au batut joc, nu s-au comportat nici macar ca niste oameni, trimitandu-l pe drum, in starea in care era, doar ca sa scape de el, a declarat mama copilului din Vâlcea.

Tatăl copilului din Vâlcea: El a facut stop cardio respirator in Spitalul din Valcea, pana sa plece ambulanta cu el. Lucru de care noi nu stim. Lipsesc multe hartii de la dosar. Doctorii spun ca are nevoie doar de o minune sa-si revină, din  punct de vedere medical nu se mai poate face nimic. 

Din păcate, România continuă să fie ţara europeană cu cea mai mare rată a mortalităţii infantile. În fiecare an, pierdem 3500 de copii, cu vârste mai mici de cinci ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ministrul Sănătăţii, despre cazul bebeluşului mort la Târgovişte după o transfuzie de sânge: "Destul de ciudat"