Antena Meniu Search
x

Video Cazul Sf. Pantelimon, cel mai mare scandal din sistemul medical din ultimii 40 de ani. Nu s-au făcut autopsii la cei 17 decedaţi pentru că aşa ar fi cerut familiile

Criminaliştii şi procurorii s-au întors astăzi la Spitalul Pantelimon pentru a ridica noi probe. Verificările sunt menite să facă lumină în cel mai mare scandal din sistemul medical din România ultimelor patru decenii. Acuzaţiile sunt extrem de grave: 17 oameni ar fi fost ucişi de medici, prin întreruperea tratamentului vital. Ministrul Sănătăţii spune însă că, la mijloc e doar o răfuială între fosta şi actuala conducere din secţia ATI.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 13.04.2024, 13:54

Vezi și

Situaţia e cu atât mai complicată cu cât, pentru niciunul dintre cei decedaţi nu s-a făcut autopsie, pentru că aşa ar fi cerut familiile. Prin urmare nu este exclusă nici posibilitatea unor deshumări, dacă se va dovedi că acuzaţiile sunt reale.

Anchetatorii analizează comparativ datele din fişele medicale cu cele din injectomate

Criminaliştii şi procurorii care au revenit la spitalul Sf. Pantelimon din Capitală au ridicat mai multe documente, dar au analizat şi injectomatele cu memorie. Vorbim despre acele echipamente medicale care stochează date despre substanţele şi cantităţile administrate pacienţilor de la Terapie Intensivă. Aceste informaţii se regăsesc de altfel şi în fişa medicală a fiecărui pacient, acolo unde medicul prescrie substanţele şi cantităţile ce trebuie administrate.

În urma acestei analize, anchetatorii vor stabili dacă sunt cu adevărat cantităţi diferite în fişele medicale comparativ cu cele din injectomate şi dacă personalul medical a micşorat în mod conştient şi voit cantitatea de noradrealină care era administrată pacienţilor din ATI. Luni vor fi reluat şi audierile din acest caz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Cazul Sf. Pantelimon, cel mai mare scandal din sistemul medical din ultimii 40 de ani. Nu s-au făcut autopsii la cei 17 decedaţi pentru că aşa ar fi cerut familiile