Antena Meniu Search
x

Video Ce ar fi provocat de fapt inundaţia de la Bagdasar Arseni care a dus la mutarea aproape completă a tuturor pacienţilor. Milioane de euro, investite în renovare

Milioane date pentru renovarea unui spital s-au dovedit apă de ploaie. Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni din Capitală a fost inundată azi noapte și aproape toți pacienții au fost transferați la alte spitale. Cauza prăpădului ar fi burlanele înfundate de frunze sau, conform ultimelor ipoteze, de o conservă, iar Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la spital. În urmă cu puţin timp, UPU a fost redeschisă. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 31.08.2023, 20:15

Vezi și

La un pas de tragedie a fost noaptea trecută unitatea de primiri urgență a Spitalului Bagdasar Arseni, după ce o ploaie mai zdravănă a făcut ca apa să ajungă pe toate instalațiile din camera de gardă.

Andi Nodiț, manager Spitalul Bagdasar-Arseni: În cursul nopții s-a intervenit cu personalul nostru tehnic în așa fel încât să ne asigurăm că nu se va ajunge Doamne Ferește la un scurt circuit.

Curentul a fost oprit de urgență, iar pacienții care putea fi transportați au fost mutați.

Cosmina Balint, reporter Observator: Din cauza inundațiilor, 6 pacienți au fost transferați de aici din zona de primiri urgențe, la Spitalul Sf Ioan din Capitală.

Pe acelaşi subiect

Ploaia nu a ajuns, din fericire, la aparatura nouă, în valoare de milioane de euro

Ploaia nu a ajuns, din fericire, la aparatura nouă, în valoare de milioane de euro, însă a afectat instalațiile de gaze și oxigen. Acum personalul tehnic așteaptă să se usuce în așa fel încât să le poată folosi în siguranță. Clădirea, ridicată în urmă cu doi ani cu peste 3 miliooane şi jumătate de euro din bani europeni, este încă garanție. A fost făcută și o primă evaluare.

Andi Nodiț, manager Spitalul Bagdasar-Arseni: Concluzia aceste echipe este că nu avem de-a face cu o deficiență funcțională, n-a fost o greșeală la nivelul constructorului, ci pur și simplu cu un volum mult mai mare de apă decât suportă gurile de evacuare. 

Aseară, în zona în care este amplasat spitalul, au căzut 25 de litri pe metrul pătrat, spun meteorologii. O cantitate mare, dar destul de frecventă.

Pagubele nu vor fi suportate de constructor şi nici spitalul nu are bani pentru reparații. De un contract de mentenanță nici nu poate fi vorba în acest moment. Aşa că la următoarea ploaie scenariul se poate repeta.

Andi Nodiț, manager Spitalul Bagdasar-Arseni: În acest moment avem bani să funcționăm la nivel de linie de plutire.

Ministrul Sănătăţii susţine că scuza e deplasată

Doar că ministrul Sănătăţii susţine că scuza e deplasată: nu e nevoie de niciun contract de mentenanţă ca să cureţi burlanele. Aşa că a trimis corpul de control la spital

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: Chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, nu cred că trebuie să vină neapărat o echipă specializată să curețe reziduurile și blochează zonele de scurgere. Poate personalul spitalului să o facă.

La inaugurarea clădirii, a fost în vizită chiar președintele Klaus Iohannis.

Activitatea în UPU s-a reluat după aproximativ 16 ore de la inundaţie. Unitatea nu este la primul incident de acest gen: anul trecut o bucată din acoperiș a luat foc, însă incendiul s-a lăsat fără pagube semnificative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ce ar fi provocat de fapt inundaţia de la Bagdasar Arseni care a dus la mutarea aproape completă a tuturor pacienţilor. Milioane de euro, investite în renovare