Meniu
Search
x

Ce arată autopsia în cazul copilului de nouă ani din Ploieşti, mort la ora de religie

Medicii legişti au stabilit din ce cauză a murit de fapt copilul de nouă ani, care a făcut infarct în timpul orei de religie.

De Monica Palade la 19.02.2021, 17:27

Potrivit medicilor, copilul suferea de tulburări de circulație cardiacă, probleme cu vascularizarea și oxigenarea inimii. Datele au fost strânse după analizele macroscopicee.

Totodată s-au preluat probe şi pentru examenul histopatologic, dar acestea vor ajunge ceva mai târziu.

Inima i s-a oprit la ora de religie

Reamintim că un copil de 9 ani, din Ploieşti, a murit subit la şcoală. Inima i s-a oprit în timpul orei de religie. Medicii au încercat în zadar să îl resusciteze. Părinţii spun că avea afecţiuni cardiace, pentru care însă nu i se recomandase un tratament. Şcoala nu ştia nimic.

Elevii din clasa a doua de la Şcoala Sfânta Vineri din Ploieşti erau la ora de religie atunci când băieţelului i s a făcut brusc rău.

Ilona Rizea, Inspector Şcolar General ISJ Prahova: "Copilul a acuzat dureri de stomac. Doamna profesoară de religie a mers la cabinetul medical şi a solicitat ajutorul doamnei asistente. Când s-au întors în clasă, băiatul nu mai reacţiona deja. Pentru a nu asista la scenele dramatice, ceilalţi copii au fost trimişi acasă".

Resuscitat la şcoală

În momentul în care băiatul a leşinat, cadrul didactic a sunat imediat la 112. Ambulanta de ATI a spitalului de urgenţă a ajuns aici, iar echipajul medical a început resuscitarea.

Între timp, mama copilului a primit vestea cumplită prin telefon. A alergat la şcoală, sperând că-l va găsi în viaţă. Că totul nu a fost decât o alarmă falsă.

Directoare şcoală: "Nu avem acest copil în evidenţă cu niciun fel de probelemă medicală, cel puţin una care să fie pusă în dosarul lui medical. Nu are scutire la orele de educaţie fizică, învăţătoarea nu are un astfel de document. Eu am crezut că e o simplă stare de rău, m-am gândit că poate n-a mâncat, este măscuţa, este ceva. În momentul în care m-am dus în sala de clasă şi mi-am văzut asistentul făcându-i masaj cardiorespirator, am început să sunăm din nou la ambulanţă".

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ce arată autopsia în cazul copilului de nouă ani din Ploieşti, mort la ora de religie