Antena Meniu Search
x

Video Ce faci dacă te întâlneşti cu ursul, la munte. Tactici care le pot salva viaţa turiştilor

Urşii îşi extind teritoriul şi sunt tot mai des văzuţi fie în preajma locurilor de cazare, fie pe drumurile intens circulate. Dacă animalele își duceau veacul doar în staţiunile montane, acum sălbăticiunile au ajuns să se plimbe şi în alte judeţe. Iar turiştii se pot aştepta oricând să se întâlnească cu ursul.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.06.2023, 08:28

Vezi și

"Gălăgia este un factor important care ţine ursul departe. Astfel, dacă suntem pe traseele montane şi vedem în depărtare animalul sălbatic, atunci trebuie să batem puternic din palme sau să facem zgomot cu obiectele pe care le avem la noi. Trebuie să evităm să facem fotografii, deoarece ursul se sperie de bliţ şi devine agresiv", spune Simona Vasiac, reporter Observator.

Ce faci dacă te întâlneşti cu ursul

"În momentul în care ne întâlnim cu pui, atunci ar trebui să părăsim zona deoarece, cel mai probabil, şi ursoaica se află în preajmă. Şi dacă avem ghinionul să ajungem faţă în faţă cu ursul, atunci trebuie să ne aruncâm rucsacul în direcţia opusă şi să ne îndepărtăm cu spatele din acel loc. Dacă avem nevoie de ajutor, să nu uităm să sunăm la 112", adaugă Simona Vasiac, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ce faci dacă te întâlneşti cu ursul, la munte. Tactici care le pot salva viaţa turiştilor