Antena Meniu Search
x

Video "Şi-a luat un sac şi stă aici şi mănâncă". Urșii care poposesc prin centrul Predealului, atrași de gunoaiele neridicate de câteva zile de firma de salubrizare

Urs în Predeal! Este un anunț care nu mai ia de mult timp prin surprindere pe nimeni, nici pe turişti, nici pe localnici. Azi noapte, am aflat şi ce anume îi atrage pe urşi în centrul staţiunii: gunoaiele neridicate de firma de salubritate, pe seama programului de lucru: de luni până vineri. Tot mai multe animale sălbatice au coborât din pădure printre oameni, pentru a căuta de mâncare. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.06.2023, 07:38

Vezi și

Localnic: Hai, măi, hai! Haide, mă! N-are nicio treabă!

Animalul înfometat s-a repezit la primul loc în care ar fi putut să găsească hrană.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem în centrul Predealului, la doi paşi de gară. Şi ursul tocmai a venit la zona de containăre pentru că, în partea de sus se vede, containărele sunt pline. Şi acum încearcă să scoată pungi de gunoi de acolo.

Pompierii au emis mesaje  Ro Alert, însă pe teren nu a apărut niciun echipaj de intervenție

Oamenii din zonă spun că pubelele sunt pline deoarece gunoiul nu s-a ridicat de câteva zile. Şi asta, fiindcă personalul de la salubrizare nu lucrează în weekend. Iar primarul din Predeal nu a putut fi contactat pentru a explica deficiențele grave privind modul în care se strânge gunoiul în stațiune.

Locuitorii din zonă au sunat imediat la 112, iar pompierii militari au emis un mesaj Ro Alert , însă pe teren nu a apărut niciun echipaj de intervenție.

Localnic: Şi-a luat un sac şi stă aici şi mănâncă.

La sfârșitul sâptâmânii trecute, un urs a spart sticla dublă a unei uși de acces într-o vilă din Predeal. A intrat în casă, a mâncat aproape tot ce a găsit în frigiderul de la parter și a ajuns chiar într-un dormitor de la etajul unu al casei.

Urşii îţi fac apariţia din ce în ce mai des pe străzile din zonele montane.

Localnic: Bă! Bă! Îi rupe motorul!

Imaginile au fost surprinse, sâmbătă, pe Transfăgărășan. Pentru că n-a putut să desfacă bagajele, animalul a răsturnat motocicleta. Şi, în pofida claxoanelor prelungite ale şoferilor, ursoaica nu se sperie.

Iar, aseară, o ursoaică cu doi pui s-a plimbat nestigherită

Tot aseară, un urs s-a luat la întrecere cu maşinile de pe o şosea din Cluj. După cum se vede în imagini, animalul a părăsit partea carosabilă după ce şoferul a claxonat minute bune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Şi-a luat un sac şi stă aici şi mănâncă". Urșii care poposesc prin centrul Predealului, atrași de gunoaiele neridicate de câteva zile de firma de salubrizare