Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce prevede proiectul de lege privind armata obligatorie pentru tinerii din Italia

Armata obligatorie îi urmăreşte pe români...şi în Italia. Mii de conaţionali stabiliţi în peninsulă ar putea fi nevoiţi să se înroleze. Partidul vicepremierului Matteo Salvini a depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca serviciul militar să fie obligatoriu pentru tinerii între 18 şi 26 de ani. 

de Claudiu Loghin

la 24.05.2024 , 10:08

Vorbim despre o perioadă de 6 luni, în care tinerii cu vârste între 18 şi 26 de ani ar fi obligaţi să facă serviciul militar, dacă aceste proiect devine literă de lege. Sunt şanse mici să se întâmpla acest lucru, dacă ţinem cont de faptul că inclusiv ministrul Apărării contestă acest proiect de lege. 

În Italia, serviciul militar nu mai este obligatoriu din 2005

Anunţul a fost făcut de vicepremierul Matteo Salvini înainte de depunerea efectivă a proiectului, mai precis la o şedinţă de pe 12 mai. 

Vezi și

Reamintim că, în Italia, locuiesc peste un milion de conaţionali, serviciul militar nu mai este obligatoriu din 2005. În Europa, mai multe ţări au luat în discuţie această iniţiativă, a introducerii serviciului militar obligatoriu, ca răspuns la nevoile tot mai mari de apărare și escaladarea tensiunilor geopolitice.

Pe acelaşi subiect

Ce prevede proiectul de lege depus de Salvini

Proiectul de lege depus de partidul vicepremierului italian Matteo Salvini prevede ca tinerii cu vârste între 18 şi 26 de ani să facă armata timp de 6 luni.

"Cele șase luni se vor desfășura exclusiv pe teritoriul național și în propria lor regiune de reședință, cu excepția cazului în care cetățeanul solicită în mod expres să fie angajat în alte zone teritoriale naționale și sub rezerva disponibilității și autorizației din partea autorității competente", a precizat Eugenio Zoffili, membru al Comisiei de Apărare a Camerei, potrivit SkyTG 24.

Poiectul de lege privind serviciul militar obligatoriu a fost primit cu răceală de ministrul Apărării Guido Crosetto, care a declarat că "forțele armate nu pot fi gândite ca un loc de educare a tinerilor, ceea ce trebuie făcut de către familie şi şcoală".

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Ce prevede proiectul de lege privind armata obligatorie pentru tinerii din Italia