Antena Meniu Search
x

Ce restricții ar putea fi ridicate după 6 decembrie? Orban: Când vom fi pregătiți să luăm o decizie, o vom face publică

Întrebat dacă ar putea fi ridicate anumite restricţii după 6 decembrie şi până în Crăciun, în cazul în care există şi se menţine un trend descendent al infectărilor, premierul Orban a declarat că este analizată posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise, „cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât”.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 30.11.2020, 19:16

Premierul Ludovic Orban, la ședința de Guvern
Premierul Ludovic Orban, la ședința de Guvern - Facebook
  • Premierul Ludovic Orban a anunțat că autoritățile analizează posibilitatea redeschiderii piețelor.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

„Vă spun că analizăm acum, dar să nu o daţi încă ca o ştire, analizăm posibilitatea redeschiderii pieţelor care funcţionează în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât a venit iarna şi temperatura a coborât, analizăm posibilitatea de a redeschide pieţele. Sigur, sunt şi alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua, o vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei”, a declarat Ludovic Orban, întrebat luni într-o conferinţă de presă dacă e posibil să fie ridicate unele restricţii în perioada următoare, dacă se menţine tendinţa descendentă a infectărilor cu SARS-CoV-2. 

Şeful Executivului a mai spus că atunci când Guvernul va fi pregătit să ia o decizie, acest lucru va fi anunţat public.

„Când vom avea o analiză şi vom fi pregătiţi să luăm o decizie, o vom face publică. Dar, sigur, orice redeschidere a pieţelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecţie sanitară foarte strictă”, a completat Orban. 

În aceeaşi conferinţă de presă, prim-ministrul a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care prevede ca pieţele să fie redeschise. Şeful Executivului a adăugat că unul dintre argumentele sesizării arată că o lege nu poate modifica o hotărâre de Guvern care se referă la starea de alertă, potrivit News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ce restricții ar putea fi ridicate după 6 decembrie? Orban: Când vom fi pregătiți să luăm o decizie, o vom face publică