Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ce se afla pe acoperişul blocului mistuit de flăcări din Constanţa. Dovada clară, în imaginile din satelit

Incendiul puternic izbucnit la mansarda unui bloc din Constanţa ar fi fost provocat chiar de locatar. Pe terasa clădirii au fost improvizate spaţii de relaxare cu grătare, şezlonguri şi piscină. Pompierii confirmă că focul a pornit din cauza unui scurtcircuit, cel mai probabil de la o reţea electrică improvizată pe terasă. 

de Andreea Filip

la 24.02.2023 , 21:02

Era puţin trecut de ora 19:00 când flăcările de la ultimul etaj al blocului au început să se înalţe. Locatarii au fugit înspăimântaţi, iar mulţi au sunat la 112. La faţa locului a ajuns o întreagă armată de forţe de intervenţie. "Am venit de acasă, că este apartamentul mamei şi m-a sunat o prietenă să-mi spună că arde blocul", povesteşte o femeie. "Se striga pe scară, că noi stăm la etajul 1. Au alertat cât se poate de bine, foarte bine organizaţi", spune o altă locatară. 

Acoperișul unui bloc din Constanța, mistuit de flăcări

În faţa blocului, locatarii se uitau îngroziţi la flăcările care le puteau înghiţi apartamentele. "Aproximativ 30 de persoane care locuiau în imobil s-au autoevacuat, iar colegii mei, pompierii militari au evacuat apoximativ 40 de persoane. Nu sunt victime, nu sunt persoane care să aibă nevoie de îngrijiri medicale", a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. 

Vezi și

După mai bine de o oră de luptă cu flăcările, pompierii au izolat incendiul şi au reuşit să stigă flăcările. Acoperişul s-a făcut scrum. "Suntem îngrijoraţi din cauza apei, dacă ne-a curs cumva apă până jos în apartamente", mărturisesc mai mulţi locatari. "Suntem sănătoşi, suntem bine, ce găsim în casă punem în ordine", spune altcineva. 

Pe acelaşi subiect

Cauza incendiului care a cuprins blocul din Constanţa

Un scurtcircuit electric pe terasa improvizată ar fi fost cauza incendiului. Oamenii din zonă spun că pe bloc se făceau de multe ori grătare şi că fusese construit un circuit electric cu mai multe prize. De altfel, pe imaginile surprinse din satelit chiar în acest an se văd mai multe zone de relaxare şi o piscină. Momentan nu se ştie dacă în momentul izbucnirii focului se aflau oameni pe acoperiş. 

BMW în flăcări, în parcarea unui bloc din Mamaia Nord

Nici nu au ajuns bine în post că pompierii au fost chmeaţi la un alt incendiu. De data aceasta, într-o parcare a unui bloc din Mamaia Nord, unde o maşină a fost mistuită de flăcări. Zece oameni aflaţi la parterul blocului au fost scoşi în stradă. Autoturismul a fost complet distrus, iar o altă maşină, faţada blocului şi un aparat de aer condiţionat au fost avariate. În acest caz, nu se ştie deocamdată cauza incendiului. 

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Ce se afla pe acoperişul blocului mistuit de flăcări din Constanţa. Dovada clară, în imaginile din satelit