Antena Meniu Search
x

Ce se va întâmpla cu cei PATRU ORFANI a căror MAMĂ a murit în incendiu. Era femeie de serviciu și muncea pentru ei la negru

Cei patru copii minori ai femeii de serviciu decedată în incendiul de vineri, preluați în îngrijire de mătușa lor

Vezi și

Cei patru minori rămași orfani după decesul mamei lor în tragedia de vineri seară de la Clubul Colectiv vor fi preluați în îngrijire de către mătușa acestora, în timp ce fiecare copil va primi câte 600 de lei/lună ca urmare stabilirii măsurii de protecție socială, a informat, duminică, într-un comunicat de presă.

'În urma anchetei sociale desfășurate de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și de Direcția de Asistență Socială a Sectorului 3 în cazul celor patru copii minori rămași orfani după tragedia de vineri, Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice anunță următoarele măsuri: măsura plasamentului celor patru minori. Aceștia vor fi preluați în îngrijire de către mătușa lor; acordarea a 600 lei lunar pentru fiecare copil, ca urmare a stabilirii măsurii de protecție specială; acordarea unui ajutor de urgență familiei, în cuantum de 5.000 lei de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice', se arată în comunicatul citat.

De asemenea, ministerul de resort precizează că 'instituțiile și autoritățile cu atribuții vor acorda în continuare asistență și sprijin celor patru copii minori, precum și surorii acestora, care a depășit vârsta majoratului'.

Presa a relatat faptul că o femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care lucra 'la negru' în clubul Colectiv, se numără printre cele 29 de victime ale incendiului.

"Fără forme legale lucra. Nu a fost tura ei, dar o colegă a rugat-o să vină în locul ei, pentru că ea se simțea foarte rău. Avea cinci copii și un tată paralizat. Ea îi îngrijea pe toți. De nevoie trebuia să muncească", a declarat o apropiată a femeii de serviciu, în fața Institutului Național de Medicină Legală /INML/.

Vineri seară, în Clubul Colectiv din Capitală a izbucnit un incendiu violent, în timpul unui concert de muzică rock. În urma tragicului eveniment, și-au pierdut viața 29 de persoane, iar un număr de 140 de răniți sunt internați în spitalele din București, din care 80-90 în stare gravă și critică, potrivit ultimelor informații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Ce se va întâmpla cu cei PATRU ORFANI a căror MAMĂ a murit în incendiu. Era femeie de serviciu și muncea pentru ei la negru