Antena Meniu Search
x

Ce spune Biserica despre amorul în zi de post. "E o perioadă în care partenerii pot descoperi frumuseţea vieţii în familie"

Cu o săptămână înainte de intrarea în Postul Paştelui, Biserica ne reaminteşte că trebuie să ne pregătim sufleteşte şi trupeşte pentru aproape două luni în care tot ceea ce ne place trebuie redus ca intensitate.

de Redactia Observator

la 04.03.2019, 13:51

Ce spune Biserica despre relaţiile intime în zi de post - Observator.tv

Cu o săptămână înainte de intrarea în Postul Paştelui, Biserica ne reaminteşte că trebuie să ne pregătim sufleteşte şi trupeşte pentru aproape două luni în care tot ceea ce ne place trebuie redus ca intensitate.

Postul Paștelui începe luni, 11 martie, și și se termină pe 27 aprilie, fiind cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. 

Anul acesta, Paștele ortodox se sărbătorește în data de 28 aprilie.

În exclusivitate pentru Observator, părintele Gabriel Cazacu, preot la Mănăstirea Caşin, a declarat că, începând de astăzi, trebuie să ne pregătim sufleteşte şi trupeşte pentru intrarea în Postul Paştelui.

"Zielele acestea reducem din cantitatea de proteină de origine animală şi ne pregătim să intrăm în Postul cel mare. Este o saptamana de pregătire, în care nu mai mâncăm decât lapte şi ouă. De luni, intrăm în postul cel mare care presupune, la începutul său, o pregătire graduală.

Ne pregătim încet, încet şi sufleteşte şi trupeşte", declarat părintele Cazacu.

În post, tot ce ne place trebuie redus ca intensitate

Potrivit preotului, tot ce ne place trebuie redus ca intensitate, inclusiv relaţiile intime.

"Definiţia postului, în sensul lui clasic, teologic este aşa: abţinerea voită şi conştientă de la anumite mâncăruri, băuturi şi plăceri admise în restul anului. 

Avem patru perioade în timpul anului bisericesc în care trebui să trăim mai mult cu spiritul decât cu trupul. Înseamnă înfrânare. Este o perioadă în care partenerii pot descoperi frumuseţea vieţii în familie, a vieţii de cuplu nu doar fizic. Transferăm toate aceste energii într-un plan spiritual şi vom descoperi acolo foarte multe binecuvântări", a conchis părintele Cazacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Ce spune Biserica despre amorul în zi de post. "E o perioadă în care partenerii pot descoperi frumuseţea vieţii în familie"