Antena Meniu Search
x

Incendiu Spital Ploieşti. Ce spune ISU Prahova despre autorizația de securitate la incendiu a unităţii medicale

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova transmite, joi, după incendiul de la Spitalul Movila din Ploiești, că unitatea sanitară a avut autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, iar ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, însă între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.11.2021, 10:49

Ce spune ISU Prahova despre autorizația de securitate la incendiu a spitalului din Ploiești, unde au ars doi bolnavi Covid
Ce spune ISU Prahova despre autorizația de securitate la incendiu a spitalului din Ploiești, unde au ars doi bolnavi Covid - Profimedia Images

Potrivit comunicatului ISU Prahova, pompierii prahoveni au fost în alertă joi dimineață după producerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat.

Totodată în acest salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului prezentând arsuri fiind transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Pe acelaşi subiect

La ora 4,36 la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari. În sprijin au fost mobilizate 7 ambulațe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. BIF.

Totodată, în sprijin au acționat 17 echipajele de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.

Spitalul a obținut ultima autorizație la incendiu în 2014

Spitalul a avut o autorizație de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obținut o altă autorizație în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări și schimbări de destinație pentru care nu s-a solicitat autorizație de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secția de Boli Infecțioase a fost verificată și sancționată contravențional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu.

Urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului.

Dosar penal după incendiul de la spitalul din Ploiești

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis în urma incendiului de la spitalul Ploiești în care au murit doi pacienți, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Doi bărbați de 74, respectiv 75 de ani, au murit într-un incendiu care a avut loc în această dimineață la spitalul suport Covid din Ploiești. 15 pacienți au fost evacuați la Spitalul Județean Ploiești. O angajată a spitalului, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului, a fost transferată la Spitalul Floreasca din București.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Incendiu Spital Ploieşti. Ce spune ISU Prahova despre autorizația de securitate la incendiu a unităţii medicale