Antena Meniu Search
x

Incendiu Spital Ploieşti. Reacţia lui Florin Cîţu după ce doi pacienţi COVID au murit. "Nu trebuie să se mai repete"

Florin Cîţu afirmă, după ce doi pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit carbonizaţi în urma unui incendiu izbucnit joi la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Movila din Ploieşti, că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete. Premierul spune că a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Cîţu subliniază că joi dimineaţă a fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 10:39

Florin Cîţu spune că a cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4 COVID - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

”Din păcate, astăzi a avut loc un incendiu la Spitalul de Boli Infecţioase din Ploieşti, la o secţie suport COVID-19. Doi pacienţi au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri. Transmit condoleanţe familiilor celor doi pacienţi. Infirmiera este transferată la Spitalul Floreasca, unde va fi tratată. A fost activat Planul Roşu, am fost în permanentă legătură cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pentru a mă asigura că avem locuri pentru pacienţi, 15 dintre ei au fost transferaţi. Vom vedea care este cauza incendiului, o anchetă a început”, a transmis prim-ministrul Florin Cîţu.

Florin Cîţu, după incendiul de la spitalul suport COVID din Ploieşti

El precizează că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete. ”Am cerut de fiecare dată ca spitalele să fie pregătite pentru valul 4, să existe avizele necesare, instalaţiile de oxigen să fie controlate. Ne confruntăm cu o suprasolicitare a sistemului medical din cauza valului 4 şi toţi cei implicaţi trebuie să se asigure că sunt luate toate măsurile pentru siguranţa pacienţilor! Şi repet: singura soluţie prin care putem lua presiunea de pe spitale este să ne vaccinăm în continuare”, conchide Florin Cîţu, potrivit news.ro.

Citeşte aici: Tragedia de la spitalul suport COVID Movila din Ploiești se poate repeta oricând. Filmul incendiilor din ultimii 10 ani

Incendiu la Spitalul suport COVID Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit

Un incendiu a izbucnit, joi dimineaţă, într-un spital COVID. S-a întâmplat la Ploieşti, la Spitalul de Boli Infecţioase. Doi pacienţi au fost ucişi, iar 18 au fost evacuaţi de pompieri. Unei infirmiere, care a încercat să salveze un pacient, i s-a aprins combinezonul și a suferit arsuri grave pe corp. Incendiul s-a manifestat la parterul spitalului suport COVID Movila Vulpii din Ploieşti cu puţin timp după ora patru. Aproximativ 20 de pacienţi erau internaţi acolo. Flăcările au cuprins unul dintre saloane. Înăuntru erau doi bărbaţi de 74, respectiv 75 de ani. Ambii şi-au pierdut viaţa. Imediat s-a declanşat alarma, iar pompierii sosiți la fața locului au stins focul în câteva minute. Pentru cei doi pacienți a fost prea târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Incendiu Spital Ploieşti. Reacţia lui Florin Cîţu după ce doi pacienţi COVID au murit. "Nu trebuie să se mai repete"